Muskus en bloemen : de favoriete parfums van de redactie

Vrijheid, individualiteit, kracht en zachtheid. De parfums van het najaar zijn vrouwelijk, maar niet langer gebonden aan het oude stramien. Ze passen helemaal bij deze tijd.

Leestijd: 2 minuten

Woman power

Dit parfum opent met een sterk en krachtig akkoord boordevol zelfvertrouwen van volop rozen, teder en plantaardig, met een snuifje jasmijn. In het hart frisse patchoeli en elegante witte muskus. Na de eeuwige liefde van Trésor en de zoektocht naar het geluk van La Vie est Belle, wijdt Lancôme het nieuwe parfum aan vrouwen die de wereld veranderen.

Idôle Le Parfum van Lancôme, 94,50 € voor 50 ml.

Duivels

“Een lange zwarte cape die openvalt over het vlammend rood dat zijn lichaam en hoofd omhult. Uit de kap komt een gezicht tevoorschijn, met schuine wenkbrauwen die van de neusaanzet tot aan hoog op de slaap doorlopen. Het gezicht van de duivel”, vertelt de poëtische Serge Lutens. Zijn nieuwe parfum is een oriëntaalse bosgeur met oud, cistusroos, sinaasappel, roos, saffraan, muskus, amber en houtnoten…

La Couche du Diable – Collection Noire – van Serge Lutens, 120 € voor 50 ml.

Oosterse bries

Dit zwoele parfum, een geurige allegorie van de woestijnwind, bevat roos die de muskus een eigentijdse noot geeft. Een sensueel parfum met amber, cederhout, vanille en aldehyde voor een vleugje frisheid.

Musc Shamal – Armani / Privé – Collectie Mille et Une Nuits – van Giorgio Armani, 215 € voor 100 ml (vanaf oktober).

Warm micht

Twee jaar na het parfum dat een hommage bracht aan de vrouw die Mademoiselle Chanel was voor ze de beroemde Coco werd, verschijnt er een vertrouwde, maar toch andere, meer sprankelende en voluptueuze versie van de eerste geur. Een ode aan de vrijheid om te zijn wie je bent.

Gabrielle Chanel Essence, 104 € voor  50 ml eau de parfum.

Vloeibare durf

Drie jaar na Mon Paris komt er een nieuwe vrouwelijke couturegeur, waar Anne Flipo niet minder dan zeven jaar aan werkte. Een parfum waarin Franse lavendel, de iconische geur van de mannenparfums, en oranjebloesem uit Marokko elkaar ontmoeten.

Libre van Yves Saint Laurent, 89,90 € voor 50 ml.

Tactiel

Een nieuwe, meer sensuele verse van de oorspronkelijke geur, met frisse noten van Franse lavendel, ondersteund door bergamot en mandarijn, accenten van patchoeli en sandelhout en de stralende warmte van Arabische jasmijn en huidstrelende vanille.

Mon Guerlain Eau de Parfum Intense, 106 € voor 50 ml.

Vreugdekreet

Een sensueel, sprankelend parfum, als een vuurwerk van veelkleurige bloemen. Zo zag François Demachy, parfumeur van Dior, deze nieuwe ode aan de vreugde. Met essence en absolu van rosa centifolia uit Grasse, Arabische jasmijn en Spaanse jasmijn, zachte vanille, neroli en sandelhout, muskus en patchoeli.

Joy Eau de Parfum Intense van Dior, 107,11 € voor 50 ml.

Stralende roos

Een variatie op de iconische rozengeur die in 2008 werd ontworpen door parfumeur Michel Almairac. Ditmaal wordt de roos aangevuld met magnolia, terwijl noten van jasmijn en zuuraccenten zich vermengen met de plantaardige, rijke geur van eikenmos. Een fris, bloemig, elegant en tijdloos parfum.

Chloé L’Eau, 74,40 € voor 50 ml eau de toilette.

 

 


© Fiftyandme 2024