Verander van allure, verander van parfum: garden party

Leestijd: 4 minuten

Een nieuwe lente betekent… Heel veel nieuwe parfums. Elk seizoen combineren we onze favoriete geur met een ander jurkje om ons aan de buitentemperaturen aan te passen. De zomerparfums zijn vaak lichter, frisser of bloemiger. Draag ze rechtstreeks op de huid zodat u de hele dag van hun geur kunt genieten. Wat zijn de topparfums van deze zomer? We stellen ze drie vrijdagen op rij aan u voor. Vandaag in deel 2: garden party.

UNE-NL

Garden Party

L’EAU D’ISSEY CITY BLOSSOM. Issey Miyake deed een beroep op Mademoiselle Maurice om de poëtische kant van dit parfum, dat samengesteld werd door Alberto Morillas, te benadrukken. Deze jonge Franse beeldende kunstenares ontwierp een vluchtig meesterwerk dat bulkt van vreugde en poëzie en waarvan de geest zich laat aflezen op het flacon. De roze peper, de noten van citrusvruchten, zonder het vleugje bloeiende calone te vergeten, komen tot leven in combinatie met magnolia, witte ceder en muskus. Deze mix van elegantie en brutaliteit is licht, fris en heerlijk bruisend. 50 ml, € 70.

REPETTO, L’EAU FLORALE. Na het succes van de eerste twee geuren van het Franse huis lanceert Repetto een nieuwe variant. L’eau Florale bloeit open met dominante noten van roos, vergezeld door de frisheid van pompelmoes en pruimenbloesem. De roos is ook in het hart van de samenstelling aanwezig samen met violet, ceder en zwarte patchoeli. Uiteindelijk maakt een warme bodem van amber de geur compleet. La vie en rose! 30 ml, € 35. Exclusief bij Ici-Paris XL.

REPETTO_pack_v9

TEAZZURA is de nieuwe eau de toilette van Guerlain. Deze lente is de nieuwe eau de toilette van Guerlain zen en levendig dankzij haar noten van groene thee, jasmijn en Calabrische bergamot. Het parfum van ontwerper Thierry Wasser is een bloementuil die zijn uitstraling dankt aan de toevoeging van citrusnoten. Deze unieke geur wordt gekenmerkt door een verrassende en verfrissende blauwige kleur. Verkoopprijs winkels Guerlain: 75 ml, € 66,32.

 1114833

ACQUA NOBILE ROSA. Nadat we Iris Nobile, Magnolia Nobile en de lichtheid van jasmijn konden ontdekken dankzij Gelsomino Nobile brengt Acqua di Parma nu een heel nieuwe geur uit in de collectie Acque Nobili. De parfumeur verzamelde de pure essentie van rozen en maakte er een elegant parfum van. De symbolische Art Déco flacon is deze keer voorzien van een gouden dop. Om in de sfeer van de tedere roos te blijven, werd het gouden etiket opgesmukt met een elegante rosé zeefdruk. Ook de gele papieren opbergdoos werd voorzien van hetzelfde delicate roze. Exclusief verkrijgbaar bij Acqua di Parma verkooppunten. Adviesprijs 75 ml: € 96.

 acqua-nobile-rosa-125mlpack

DOLCE FLORAL DROPS VAN DOLCE & GABBANA is geïnspireerd op de noten van Dolce Eau de Parfum, maar behoudt de kenmerkende bloemige harmonie van waterlelie en witte narcis in combinatie met intense witte amaryllis. De relatie tussen de twee ontwerpers en de parfums is een lang verhaal. Zoals hun creaties het lichaam van de vrouw omhullen, zo onthullen hun parfums haar ziel. Elk ingrediënt werd zorgvuldig gekozen om een reflectie van de persoonlijkheid van de Vrouw te creëren binnen een parfum. De geuren van Dolce & Gabbana hebben dan ook een unieke en onbetwistbare identiteit. Het mistig groene ontwerp van het flesje doet denken aan de ochtenddauw en verraadt de delicate frisheid van de geur. Een zacht, ultra-vrouwelijk briesje; een Uitzonderlijke Bloemengeur. Vanaf € 51,80. 

img_476175_114731DolceGabbana_Dolce_floral_drops

LE JARDIN DE MONSIEUR LI, HERMÈS. Jean-Claude Ellen, parfumeur bij het Huis Hermès, creëerde een denkbeeldige tuin die geïnspireerd is op alle tuinen die hij ontdekte tijdens zijn reis door de verschillende provincies van China. Dit nieuwe parfum getuigt van de ontmoeting tussen de filosofie van Hermès, de ziel van de plaats en de inspiratie van de schepper. Het resultaat is een fris parfum dat zowel zurig als bloemig overkomt. Het verheerlijkt China en zijn talent om de magie van de tuinen te vangen en te verheffen tot een heilige kunst. €70 voor 50 ml.

V32121

EAUDEMOISELLE VAN GIVENCHY. Een natuurlijke elegantie komt tot uiting in deze geraffineerde, vintage ogende flacon. Dit intern sterk contrasterende bloemenwater wordt vertolkt binnen een couturesfeer die verrast door haar zachtheid en intens bloemig-muskusachtig karakter. Adviesprijs voor 50 ml, € 69.

 101976276_L copy

KENZO, JEU D’AMOUR. Kenzo vindt de regels van het liefdesspel opnieuw uit: spelen, glimlachen, verrassen, verleiden,…! Jeu d’Amour vertaalt de verleiding met een ultra-vrouwelijke, sensuele en intrigerende geur. Bloedmandarijn, thee en granaatappel zorgen voor de sfeer; tuberoos en fresia vormen een ultra-vrouwelijk bloemig hart; de sensuele bodem van muskus en sandelhout rondt het geheel af. De nude flacon verwijst naar de sensualiteit van de huid en de vorm doet denken aan de vrouwelijkheid van een jurk. EDT 50 ml: € 71,50, adviesprijs.

2462© Fiftyandme 2024