Capriani: Italië in Antwerpen

Leestijd: 3 minuten

Of u nu houdt van een pretentieloze maar authentieke pizza of een gesofisticeerdere pasta met pistache die u alleen maar in het zuiden van Italië kan eten, bij Capriani bent u aan het juiste adres. Het Italiaanse restaurant heeft ondertussen al vijf vestigingen in en om Antwerpen. Life Magazine ging proeven.

capriani-life-magazine

Het is vrijdagavond en de sfeer is uitgelaten bij Capriani Antwerpen, dat zich in de schaduw van het MAS heeft genesteld. Het restaurant zit vol met mensen die vieren dat het weekend is begonnen. De obers van het restaurant vragen ons even te wachten, bieden ons alvast een glaasje lekkere prosecco aan en begeleiden ons dan naar een tafel vlakbij de keuken. De ideale plek om af en toe boven het melkglas dat keuken en zaal scheidt te piepen en een blik te werpen in de potten en pannen van de Italiaanse chef.

Broers

Avi en Shaly Blits

Avi en Shaly Blits

Capriani Antwerpen is één van de vijf gelijknamige restaurants van de ondernemende broers Avi en Shaly Blits. In 2011 beslisten ze om hun eerste Italiaanse brasserie te openen in Edegem. Ze hebben zelf geen Italiaanse roots, maar hadden zo’n voorgevoel dat het wel eens een schot in de roos zou kunnen zijn. “Belgische toeristen gaan graag naar Italië“, lacht Avi. “Bovendien is het een toegankelijke keuken. We willen ook dat het restaurant toegankelijk is voor iedereen, wat zijn budget ook is. Hier kan je terecht voor een pizza met huisgemaakt deeg van 8 euro of een pasta met truffel van 28 euro, en iedereen krijgt dezelfde service en bediening.”

Italiaanse smaken in Antwerpen

De vaste kaart doet wat Avi Blits belooft. Als hoofdgerecht kies je hier voor pizza’s (8€ – 19,50€), pasta’s (14€ – 28€), risotto (min. 2 personen), vlees of vis. Wij laten ons verleiden door de suggesties. Als voorgerecht komt er aan de overkant van de tafel een perfecte calamari en scampi fritti (17,5€), ik kies voor een subtiele carpaccio van zwaardvis met schijfjes appel (22€). Een andere aangename verrassing: de witte huiswijn die we erbij kiezen (3,5€ voor een glas) is een aanrader. Daarna komt er een nero sepio, zwarte pasta met inktvis (24€) en een eenvoudige maar lekkere pasta met pistacheroomsaus (19€). De manager van het restaurant had ons daartoe verleid met de uitspraak dat je het gerecht alleen in het zuiden van Italië én in Capriani Antwerpen kan eten! In elke Capriani staat namelijk een echte Italiaan achter het kookfornuis, die zich mag inspireren op de keuken van zijn geboortestreek voor de suggesties. Authentieke smaken worden gegarandeerd door de twee vrachtwagens die de broers Blits laten heen en weer rijden tussen Antwerpen en het zuiden van Italië.
Tenslotte kiezen we voor het suggestiedessert tartufo bianco en cassata siciliana, lekker maar een ware suikerbom.

Avondje uit met vrienden

Een adres dat misschien niet ideaal is voor een intieme tête-à-tête, daarvoor is het hier te rumoerig, maar wel voor een avond uit met vrienden, al dan niet om het weekend in te zetten. De broers Blits zijn niet te stoppen. Binnenkort opent na Edegem, Turnhout, Antwerpen (2 vestigingen) en Mechelen Lakeside ook in Lier een restaurant. “In een straal van 50 kilometer rondom Antwerpen voer ik een intensieve zoektocht naar nog meer goede locaties“, zegt Avi Blits. Dreigt dan niet het gevaar van als een keten aanzien te worden? “Nee”, antwoordt hij, “We bieden een authentieke beleving. Als je drie keer in Antwerpen gaat eten, zal je drie keer door dezelfde manager ontvangen worden die op den duur zal weten of je graag met een glas prosecco begint of net geen alcohol drinkt. De schaal biedt me onder andere de kans om goede producten voor goede prijzen aan te kopen, waar onze klanten alleen maar voordeel bij hebben. Ik durf zeggen dat ik in mijn categorie de beste prijs-kwaliteitverhouding kan bieden.”

interieur-capriani-life-magazine

Capriani Antwerpen
Bataviastraat 19
2000 Antwerpen
03/501.80.88
www.capriani.be



© Fiftyandme 2024