Met plezier stellen we u het eerste recept voor van Matthias Van Eenoo, onze S.Pellegrino-chef van de maand juli. Dit verrassende gerecht is meteen een echte ‘signature dish’, een mooi uithangbord voor zijn restaurant “Brugmann” in Brussel.
Door Joëlle rochette – Foto’s : Morgan Ball
Ingrediënten:
8 mooie langoustines
1 pak brickdeeg
60 g grofgehakte amandelen
50 ml rijstazijn
100 g suiker
4 tenen look
50 g verse gember
2 paprika’s
1 rode chilipeper
1 paksoi
voor het beslag:
125 g bloem
2 eieren
2 eiwitten
70 ml melk
70 ml room
25 ml olie
Bereiding
Maak de saus: Snij de paprika’s, look, chilipeper en gember in brunoise (kleine blokjes) en kook 30 minuten in de siroop (rijstazijn, water, zout, suiker).
Passeer de saus door een fijne zeef. Snij het brickdeeg in kleine vierkantjes en meng met de gehakte amandelen.
Maak het beslag met 125 g bloem, 2 eieren, 2 eiwitten, 70 ml melk, 70 ml room en 25 ml olie.
Panneer de langoustines met het beslag en de mengeling van brickdeeg en amandelen. Frituur ze 3 minuten op 160°C.
Dressage
Giet de saus zorgvuldig op het bord, leg er de langoustines op en tenslotte de paksoi, kort aangebakken in de pan.
Meer info op http://www.joellerochette.com