De 10 coups de cœur van Joëlle in Wallonië

Leestijd: 5 minuten

Onze mooie Ardennen barsten van de goede adresjes. We trekken erop uit in het bucolische groen van Wallonië en stellen u een paar van onze favoriete restaurants met tuin of terras voor.

  1. La Gloriette in Marche-en-Famenne (Provincie Luxembourg)

Een mooi herenhuis met een bijzondere troef: een verleidelijke keuken die gedirigeerd wordt door de getalenteerde en (te) bescheiden JRE (Jeune Restaurateur d’Europe) Olivier Bauche. Hij en zijn charmante echtgenote serveren sinds enkele jaren een van de beste gastronomische keukens van de streek. Hier zijn het vooral lokale seizoensproducten die de hoofdrol spelen. Regelmatig worden er heerlijke thematische menu’s aangeboden. In de zomer de tuin en in de winter het jachtseizoen: het zijn allemaal goede redenen om dit charmante adres heel snel te komen ontdekken.

Rue de Bastogne 18 – 6900 Marche-en-Famenne. Tel: 084 37.98.22 – www.lagloriette.net

La-Gloriette-terrasse-life-magazine

lagloriette-life-magazine

  1. La Villa du Haut Sart in Mélin (Waals-Brabant)

Met haar romantisch kader en fantastisch terras dat uitgeeft op een besloten tuin is deze villa een gegeerd decor voor recepties, privébanketten en huwelijksfeesten. Maar ook goed geïnformeerde fijnproevers komen hier aanschuiven in het weekend. Het restaurant is ‘s middags en ‘s avonds open op vrijdag en zaterdag, en enkel ‘s middags op zondag. Eigenaar Olivier Wilbers, die zich tot de Meesterkoks van België mag rekenen, wordt sinds dit voorjaar bijgestaan door Bertrand Noël (ex Le Caprice des Deux in Waver).

Rue de Hussompont 30, 1370 Mélin. Tel. 010 81 40 10 – www.lavilladuhautsart.com

  1. L’Hôtel des Bains in Robertville (provincie Luik)

Een bijzonder mooie bestemming om er even tussenuit te glippen om helemaal tot rust te komen. L’Hôtel des Bains bevindt zich aan de oever van een meer (dat van Robertville) en op slechts enkele minuten van de beroemdste kuurstad: Spa. Het hotel heeft dan ook een mooie, ietwat japans aandoende spa die gebruik maakt van de exclusieve verzorgingsproducten van Nuxe. Een andere troef: een sympathiek restaurant met een terras en tuin met zicht op het meer. De comfortabele kamers en de glimlach van de eigenaars, waarvan de man van het koppel (Jean-Pierre Robert) aan het fornuis staat, maken van deze plek een oase van rust en een van onze favoriete bestemmingen in de streek.

Haelen, 2 – 4950 Robertville. Tel. : 080 67 95 71 – www.hoteldesbains.be

  1. Mamy Louise in Waver (Waals-Brabant)

Dit is de laatste nieuwe Mamy Louise van Philippe en Nadine Gillet (ex Le Gril du Vieux Boitsfort). Het restaurant heeft een van de grootste openluchtterrassen van het Waals-Brabantse platteland. Dit is de betere brasserie met op de kaart klassiekers en seizoenssmaken zoals we die kennen van onze grootmoeders. Op enkele minuten van de hoofdstad vindt je hier de totale ontspanning, maar net daarom is deze plek zo populair en is het aangeraden om te reserveren.

Chaussée de Bruxelles 410 – 1400 Waver. Tel. : 010 24 21 74 – www.mamylouise.be

Mamy-Louise-Wavre-life-magazine

  1. La Brasserie de l’Héliport in Colonster (Luik)

Toen Frédéric Salpetier zijn sterrenrestaurant L’Héliport verhuisde naar de hoger gelegen gedeeltes van la Cité Ardente, kon hij zich waarschijnlijk niet inbeelden dat zijn succes daar groter dan ooit tevoren zou zijn. Deze keer trekt hij de registers van de brasseriekeuken open en biedt hij een kaart aan die tegelijk verleidelijk en eenvoudig is. Een groot terras, niet langer langs de oevers van de Maas maar midden in de bossen, trekt veel fijnproevers aan, die stuk voor stuk verrukt zijn te kunnen genieten van de talenten van de Meesterkok van België, en dat in elk seizoen van het jaar.

Château de Colonster – Allée des Erables – 4000 Luik– T 04 366 28 20 – www.heliportbrasserie.be

  1. Les Amourettes in Dinant (Provincie Namen)

Je proeft van de keuken van Alberto in een klein, vrolijk gekleurd restaurantje met een groot stedelijk terras op de Place St Nicolas van Dinant. Hier geniet je van een eenvoudige Frans-Italiaanse keuken zonder poespas, een sympathieke ontvangst en een gezellig kader, zowel binnen als buiten. Het is de lichte en ongedwongen sfeer die men hier het meest kan appreciëren, maar als je erop let, komt de domper op de feestvreugde soms met de rekening…

Place Saint-Nicolas, 11 – 5500 Dinant. Tel:  082 22 57 36 – www.lesamourettes.be

Les-amourettes-life-magazine

  1. La Table de Maxime in Our-Paliseul (Provincie Luxembourg)

Een magnifiek adres van een jonge chef – lid van het Waalse culinaire collectief Génération W – wiens succes alleen maar in stijgende lijn gaat, en terecht! Zijn keuken bestaat uit verrukkelijke hedendaagse gastronomische hoogvliegers. Van het perfecte onthaal en het kader waarin de meest nieuwsgierige fijnproevers worden onthaald, mag u hetzelfde niveau verwachten. De perfecte plek voor levensgenieters op zoek naar een overweldigende ervaring.
We kunnen u al verklappen dat Maxime deze zomer nog een andere plek opent. We spreken u er binnenkort over als we ze zelf ontdekt en persoonlijk getest hebben!

Our 23 – 5852 Paliseul. Tel : 061 23 95 10 – www.tabledemaxime.be

La-Table-de-Maxime-life-magazine

  1. L’Aubergesves in Gesves (Provincie Namen)

Een kleine plattelandsherberg die mooi ingericht werd. Hier eet je “op de buiten” op een heerlijk overschaduwd terras. Het restaurant heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, de kamers hebben alles om goed uit te rusten zonder je portemonnée pijn te doen en je beleeft hier een heerlijke vakantie, weer of geen weer, in alle seizoenen. Dit plattelandshotelletje heeft dus alles om een echte coup de cœur te zijn!

Pourrain, 4 – 5340 Gesves. Tel. : 083 67 74 17 – www.laubergesves.be

LAuberges-façade-life-magazine

  1. Le Prieuré Saint-Géry in Solre-St-Géry (Beaumont – Provincie Henegouwen)

De fantastische Prieuré Saint-Géry is één van dé uithangborden van de Henegouwse gastronomie. De Prieuré heeft een magnifiek terras en tuin, een paar mooie kamers, en – uiteraard – een verrukkelijke keuken waar Vincent Gardinal in de potten roert. Een kleine vijver versiert het overschaduwde terras. Elke maaltijd die je hier geniet is niet alleen heel geraffineerd, maar brengt je ook ontspanning en plezier. Een echte must gedurende de hele zomer.

Rue Lambot, 9 – 6500 Solre-Saint-Géry – Tel. : 071 58 97 00 – www.prieurestgery.be

life-magazine

  1. Au rythme du rail in Rocourt (Provincie Luik)

Dit beeldig adresje in de provincie Luik is ondergebracht in een oud station. Het terras van het sympathieke restaurant bevindt zich op de perrons. Hier eet je lekker voor een redelijke prijs terwijl je je ontspant in het originele kader. Wie op het terras zit, heeft het gevoel elk moment te kunnen vertrekken. De ultieme troost voor wie niet op vakantie gaat, of al terug is!

Rue Lohest, 90 –4000 Rocourt. Tel. : 04 247 43 46 – www.rythmedurail.be

Au-rythme-du-rail-©Joëlle-Rochette-life-magazine



© Fiftyandme 2024