De 5 beste bakkers van Antwerpen

Ambachtelijke bakkers zijn tegenwoordig op één hand te tellen. Kan u ook niet zonder een voedzaam brood dat de tijd kreeg om te rijzen, en verspilt u uw calorieën ook liever aan een perfecte croissant dan aan een flets supermarkt-exemplaar? Bij deze 5 Antwerpse bakkers bent u zonder twijfel aan het goede adres ! We zetten ze in willekeurige volgorde op rij, aan u om ze allemaal te testen en uw favoriet eruit kiezen !

Leestijd: 2 minuten

Domestic

 

Domestic is een bakkerij en kruidenierszaak in het verlengde van sterrenrestaurant Dôme van chef Julien Burlat en visbistro Dôme sur Mer van chef Julien Bobichon. Er worden authentieke broden met dikke korst, krokante baguettes en bolletjes, smeuïge croissants, zoete brioches, smakelijke koeken en succulente taarten gebakken. In de hoge rekken staan kruidenierswaren die geselecteerd worden op de puurheid en de eerlijke smaak waar ook beide restaurants prat op gaan. De slagzin van Domestic is niet voor niets ‘Dôme voor bij u thuis’.

Domestic, Steenbokstraat 37, 2018 Antwerpen, 03 239 98 90, www.domeweb.be

Goossens

De klassieker onder de Antwerpse bakkers, sinds 1884! Ondertussen is de zaak al aan de vierde generatie toe. Niet voor niks staat er meestal een lange rij wachtenden op de stoep van het kleine, authentieke bakkerijtje. Hun delicatessen zijn het wachten waard. Hier moet je het roggeverdommeke hebben geproefd, een typisch Antwerps roggebroodje met rozijnen.

Bakkerij Goossens, Korte Gasthuisstraat 31, 2000 Antwerpen, 03 226 07 91

Bakker Aldo

 

Aldo Neri verdiende zijn sporen in Domestic, de bakkerij van sterrenrestaurant Dôme. In oktober vorig jaar was hij klaar voor een nieuwe stap en opende hij zijn eigen bakkerij. Zijn artisanaal brood bestaat uit niks meer dan bloem, water en zout. Hij gebruikt enkel zuurdesem en het deeg krijgt ruim de tijd om te rijzen. Elk brood wordt met de hand gebold. Need we say more…?

Bakker Aldo, Lange Leemstraat 388, 2018 Antwerpen, 03 239 21 25, www.bakkeraldo.be

Konditori

Je weet niet wat koffiekoeken zijn als je die van Konditori nog niet hebt geproefd… Klassiekers als croissants zijn er onweerstaanbaar, maar er staan ook speciale edities op het menu zoals de koffiekoek met framboos en pistache. Ook de patisserie is onweerstaanbaar. Je kan er terecht voor de ultieme versie van een eenvoudige rijst- of fruittaart, maar ook voor origineel gebak zoals ‘Gustav’ (zanddeegbodem, Pistachebeslag, pruim, vijg, marron glacé).
Bakker Steve van Huygevoort werkte onder andere bij topchocolatier DelRey voor hij de wereld rondtrok op zoek naar de beste leerscholen en lekkerste smaken. Hij biedt ze u nu op een dienblaadje aan in Konditori.

Konditori, Schermersstraat 8, 2000 Antwerpen, 03 344 82 93, www.konditori.be

Loes&Krikke

Een echte bakkerij zijn ze niet, maar Loes&Krikke bakken wel één van de beste broden van de stad. Het kloppende hart van hun cateringbedrijf is een flink uit de kluiten gewassen houtoven waarin heerlijk zuurdesembrood met speltmeel wordt geboren. Proeven? Bestel een boterham in hun koffiebar Express, en als je geluk hebt, hebben ze wat broden op overschot en kan je ze kopen voor thuis. Loes&Krikke werken enkel met hoogkwalitatieve lokale en biologische producten.

Loes&Krikke, Laar 10, 2140 Borgerhout, www.loesenkrikke.be

 


© Fiftyandme 2024