Ijsjes… om te smelten van plezier!

Leestijd: 3 minuten

De mooie lente- en zomerdagen zijn onlosmakelijk verbonden met bontgekleurde ijsjes… Vanille van Madagaskar, karamel met gezouten boter, Belgische aardbeien, maar ook jasmijn, rucola en zelfs zwarte truffel! De Belgische ijsmakers wedijveren in inventiviteit en vakmanschap om onze smaakpapillen te verwennen zoals echte sterrenchefs. We laten u rillen van genot!

VS by Stephen Vandeparre

Onze laatste ontdekking, en niet de minste! VS by Stephen Vandeparre zet zichzelf op de kaart met een excellent hedendaags roomijs in de puurste Italiaanse traditie. Zijn geheim? Een goede basis (volle Belgische melk met ‘echte’ room en druivensuiker rijk aan pectine) waaraan hij ingrediënten van de beste kwaliteit toevoegt. Hij blaast ons omver met onweerstaanbare klassiekers (hazelnoten van Piëmonte, honing, kardemom, babelutten), met onovertroffen sorbet met meer dan 50% fruit (ananas met 6 kruiden, peer en chocolade, appelsien met peper van Sichuan) en gedurfde creaties zoals sorbet van mojito, kriek of limoncello en zijn ijs van foie gras of truffels! Om nog maar te zwijgen van de combinatie wortel-appelsien-komijn. Onnodig om te zeggen dat zijn vakmanschap de grootste sterrenchefs heeft kunnen overtuigen. En ons ook.

ijs3

www.chocolaterie-vandeparre.be

Comus & Gasterea

Het uithangbord ziet er misschien niet zo uitnodigend uit, maar verbergt een ware schatkamer… De ambachtelijke ijsbereider Michel Comus staat alleen in zijn winkel, waar hij zijn lekkers verkoopt terwijl hij het met passie vervaardigt.  Je kan ter plaatse genieten van zijn ijsjes (in een hoorntje) of ze meenemen naar huis (in een doos). De texturen zijn te gek (in de positieve zin van de betekenis!) en de smaken moeten daar niet voor onderdoen: aubergine, wasabi, basilicum, bloedappelsien, zwarte olijven, … Maar ook simpelweg chocolade, aardbei, pistache, enzovoort. Altijd even exquis. Onze verslaving? Karamel met gezouten boter, waarvoor we met plezier kilometers omrijden, gewapend met onze koelbox.

ijs4

www.comusgasterea.com

Ijs volgens Marcolini

Wanneer de haute chocolatier zich op ijsroom toelegt, kunnen we alleen maar benieuwd zijn en zijn de verwachtingen zijn hooggespannen. Dit jaar verwent Pierre Marcolini ons met een nieuwe, tijdelijke verrassing die alleen tijdens de mooie lente- en zomerdagen verkrijgbaar is… Vanaf vandaag kan u proeven van zijn softijs. Vanille of chocolade (maar niet eender welke!). In een hoorntje of een potje. Met of zonder topping. Met kleine gekleurde meringues, een coulis van karamel of chocolade, rode vruchten… Laat u in verleiding brengen.

www.marcolini.com

Cuberdons Léopold

Een smaak uit onze kindertijd die we terugvinden in het legendarische recept van de fameuze cuberdon, het (i)conische snoepje dat op een ‘neuzeke’ lijkt. En onze neus wordt niet lang als we zeggen dat dit artisanale ijs gewoonweg excellent is met zijn stukjes meringue omhuld met frambozensiroop. Zelfs de verpakking kan ons verleiden: het roomijs wordt bewaard in een isomo doosje waardoor je het een uur op kamertemperatuur kan bewaren… als je er zolang kan afblijven!

ijs6

www.cuberdonsleopold.com

Jules Destrooper

We gaan door de knieën voor de ijsjes van het beroemde Belgische koekjesmerk Jules Destrooper. Ook in hun ijskoude versie zijn zijn wereldberoemde natuurboterwafeltjes een ware traktatie. Beschikbaar in verschillende smaken: natuurboterwafels, amandelbrood, speculoos en kletskoppen. Ideaal voor bij een café gourmand.

ijs7

www.destrooper.be

Sikou

Sikou belooft je artisanale biologische ijsroom en sorbets, met lekkere verse koeienmelk. De ingrediënten? Rauwe melk en rauwe room van de Waalse boerderijen die Sikou zachtjes pasteuriseert in het eigen atelier, semi-geraffineerde rietsuiker, eigeel en veel liefde. De smaken? Vanille, koffiebonen, originechocolade, traditionele speculoos, aardbeien of amandelmelk. De smaak van vroeger, eenvoudig, gezond(er) en héél lekker.

www.sikou.be



© Fiftyandme 2024