Italiaan met een ster op de Kleine Zavel

Leestijd: 3 minuten

Deze zomer hebben Giovanni en Nadia Bruno hun restaurant Senzanome verhuisd naar de Kleine Zavel. Een langverwachte koerswijziging. De zaak zit nu eindelijk op een locatie een sterrenrestaurant waardig en bovendien in een gerenoveerd huis met een gastronomisch verleden.

Door Joëlle Rochette

Giovanni-Nadia-Bruno-life-magazine

Jaren geleden huisde in dit pand namelijk een ander sterrenrestaurant, ‘Marius en Provence’. Er kwam een flinke renovatie aan te pas om de plek aan te passen aan de vereisten van een moderne horecazaak. Nadat ‘Marius en Provence’ hier wegtrok, stond het pand een tijdlang leeg en gaf het onderdak aan de pop-up store van Côte d’Or.

Cadre-life-magazine1

En zo komt het dat het pand helemaal herzien en heringericht werd door verschillende professionals die zich lieten leiden door de smaak van Giovanni en zijn zus Nadia. Resultaat: natuurlijke materialen tegen de muren die versierd zijn met schilderijen en opschriften over de geschiedenis van de familie Bruno. De kleuren schakeren tussen blauw en beige of bruin en de tafels zijn expres niet gedekt met tafellakens zodat het natuurlijke hout alomtegenwoordig is en elk moment van de maaltijd in een warme sfeer baadt.

Cadre1-life-magazine

Aan de tafel van Giovanni Bruno, waar nog steeds dezelfde sterrenkeuken wordt geserveerd als in Schaarbeek, proeft u de beste producten van Italië of van bij ons, om lokaler en seizoensgebondener te kunnen werken. Creatieve toetsen duiken hier en daar op op de kaart die samengesteld is uit drie verschillende menu’s. Zowel in de lunch (3 gangen – 45€), het menu van 4 gangen (90€) als het grote menu van 6 gangen (130€) is de verbeeldingskracht van de chef in perfecte harmonie met de traditionele keuken van Sicilië.

Het is uit het zesgangenmenu dat Giovanni Bruno ons in alle exclusiviteit een recept liet kiezen (zie het artikel “Chef en recept van de maand”). Het werd ofwel de originele soep van tomaat en mango (die hier als amusehapje wordt opgediend), een heerlijke risotto met gerookte paling of een zomers dessert opgebouwd rondom aardbeien en smeuïg ricottaijs, wat ook ijsroom van tijm of van rauwe melk had kunnen zijn (gedraaid in de pacojet).

Dit zesgangenmenu heeft ons trouwens weer de kans gegeven om nog eens te proeven van de exquise tomaat-mozzarella die we al eens hadden geproefd tijdens een vorige passage in het restaurant in Schaarbeek. Een ander gepersonaliseerd amusehapje: een roulade van mortadella met mascarponecrème, parmezaan en balsamicoazijn, en een crème van witte bonen met grijze garnalen en visseneitjes met wasabi.

Een andere must zijn de gamberonis, rauwe gamba’s met een zurige crème, gerookte haringkaviaar, fijngesneden champignons en aardappelpuree. Dat gerecht is voor Giovanni niets minder dan een herinnering aan zijn Siciliaanse kindertijd. In onze ogen is het al meteen een signature dish van Senzanome. Iedereen die ervan proeft, zal er mooie herinneringen aan overhouden.

Voor de liefhebbers van mosselen is er de spaghetti met Bouchot-mosselen en bottarga. Ook het hoofdgerecht, tarbot met puree en een heerlijke saus op basis van gambereti en tomatenschuim, vormt een delicate en smakelijke compositie.

Uit het smakenpalet van het dessert onthouden we de behalve de salade van aardbeien en ijsroom van ricotta en meringue ook de excellente tiramisu met café glacé, samengesteld door een veelbelovende jonge banketbakster.

Voeg daar nog de Italiaanse en Siciliaanse wijnen aan toe die de sommelier perfect laat samengaan met de verschillende gerechten, plus de hoffelijke en ervaren bediening én de serene en rustgevende sfeer en u kan zich al inbeelden dat u gemakkelijk wat langer dan voorzien blijft zitten aan de tafels van Senzanome.

Een zaak om te blijven volgen dus. Twijfel er vooral niet aan om het goede nieuws te verspreiden dat Giovanni (in de keuken) en Nadia (in de zaal) nu goed geïnstalleerd zijn in hun nieuwe pand!

GB-cuisine-life-magazine

Senzanome – Kleine Zavel 1 – 1000 Brussel – T 02 223 16 17 – www.senzanome.be
Meer info op http://www.joellerochette.com/

©Photos : Morgane Ball



© Fiftyandme 2024