3 nieuwe restaurants in België die de autorit waard zijn

Op zoek naar nieuwe hotspots om te dineren in België? Bij deze nieuwkomers moet je zijn.

Leestijd: 2 minuten

Marineau Antwerpen: premium seafood

Eind januari openende het nieuwe seafood restaurant Marineau in het oude Pakhuis aan de Vlaamsekaai in Antwerpen. Je vindt er zorgvuldig uitgekozen vis, schaal- en schelpdieren uit de eigen Premium Seafood Shop die 200 meter verder ligt in de Museumstraat, en waar je eveneens terecht kunt in de shop en voor een tasting op het terras. De exquise gerechten worden bereid door head-chef Sean Uytterhaegen (voorheen chef Carcasse, 1 ster Michelin & Northsea Chef) en geflankeerd door Nicola Van Heemsbergen. Onze favoriet? De 100% Belgische caviaar (Royal Belgian Caviar).

Vlaamsekaai 82, 2000 Antwerpen


© Willem Huygebaert

YUST Liège: leven zoals in de toekomst

Met de nieuwe locatie in de opkomende stationsbuurt van Liège-Guillemins lanceert YUST in mei een tweede cohousing en hospitalityconcept in Luik, waar je naast korte en lange verblijven onder meer ook terecht kunt voor een casual sharing diner. Duurzaamheid en biologische producten staan centraal daarbij: het menu bestaat uitsluitend uit verse ingrediënten, past zich aan de seizoenen aan en is geïnspireerd door alle uithoeken van de culinaire wereld.

Rue Paradis 90, 4000 Liège

Savage Brussel: een plant-based ervaring

Een restaurant waar vlees- en visgerechten als bijgerechten worden beschouwd, en groenten net centraal staan. Voor chef-kok Joël van het nieuwe Brusselse restaurant Savage is dat al sinds zijn jeugd de normaalste zaak van de wereld. Het unieke plantaardig menu evolueert voortdurend naargelang de seizoenen en hun favoriete lokale producenten.

Vredestraat 22, 1050 Brussel

Meer nieuwe hotspots lees je in de voorjaarseditie van Fifty&Me, die binnenkort in de winkels ligt.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024