horeca hotspots belgie

5 nieuwe horeca hotspots in België waarvan je op de hoogte wil zijn

Graag op de hoogte van alle nieuwe must see’s? Of beter gezegd: must taste’s? Dan ben je aan het juiste adres bij Fifty & Me Magazine, want we vertellen waar je moet zijn.

Leestijd: 3 minuten

Blueness

Blueness Antwerp, een culinaire samenwerking van topchef Sergio Herman en de Italiaanse mode-familie Dheedene, opende op 31 mei 2022 haar deuren onder het dak van Verso in Antwerpen. Het restaurant is, net als Sergio’s restaurant Blueness in Cadzand, georiënteerd op de moderne Franse keuken met Japanse accenten. Aan de bar kan worden genoten van de dynamische open keuken terwijl het restaurant een meer intieme beleving met kaarsverlichting biedt.

Lange Gasthuisstraat 9
2000 Antwerpen
bluenessbar.com

Thermen Katura

Naast dat je bij Thermen Katara in het Oost-Vlaamse Belsele nog steeds kan genieten in de bruisende bistro met veel nieuwe gerechten, deden ze recent ook een aangename uitbreiding: je kon er al terecht voor verschillende sauna’s, zwembaden, tuinen en een bruisende bistro, nu zijn er is er ook een Romeinse Badhuis dat een ode brengt aan de aloude badrituelen van de Romeinen, een Thokmay sauna, die is gebaseerd op een authentieke Tibetaanse zoutgrot en een nieuw IJslands Badhuis met daarin een Midsommar Sauna, het Geiserbad, de Pao IJsgrot en een heuse bijensauna The Bee Hive. Geen fan van naakt? Op woensdag is het badpakkenwoensdag en draagt iedereen dus zwemkledij.

Nieuwe Baan 66
9111 Belsele
katara.be

STROF

horeca hotspots belgië

Op het kruispunt van Marolles en Zavel vind je deze unieke bar. De stijl is typisch Brussels met zijn alomtegenwoordige kasseien, 16de eeuwse plafonds, zichtbare bakstenen en rode fluwelen theatergordijnen. Het beste deel? De live muziek. Jazz, rock, pop of zelfs DJ-sets bepalen de stemming. Aan de bar worden wijnen, Belgische bieren van het vat en huisbereide cocktails aangeboden. De ideale plek om nieuwe artistieke werelden te ontdekken in een ontspannen sfeer en met een kwaliteitsmenu.

Rollebeekstraat
11000 Brussel
instagram.com/le.strof

Yalo 

horeca hotspots belgië

Yalo is niet alleen een boetiek hotel, maar ook een restaurant en cocktail- en wijnbar. Onder leiding van chef Sam D’Huyvetter serveert het restaurant kleine sharing plates, bar bites en klassiekers met een twist. De gerechten zijn aangepast aan de seizoenen met een focus op verantwoord geproduceerde ingrediënten. Als je met de lift naar het hoogste niveau gaat, kom je uit op het dakterras dat een verlengstuk is van de bar en het restaurant dat juist geopend is met prachtig uitzicht over Gent.

Brabantdam 33
9000 Gent
yalohotel.com

Repasse

horeca hotspots belgië

De twee jonge chefs achter dit nieuw restaurant eten graag royaal, zoals thuis. Of zoals het vroeger op restaurant was. Dat hebben ze van horen zeggen – toen obers aan tafel kwamen vragen of ze een bord, dat bijna leeg was, mochten bijvullen. Met een repasse!  In hun nieuw restaurant serveren ze daarom publieksfavorieten met een Franse basis “en repasse”: entrecôte, perfect gebakken sliptongen of sappige kippetjes aan het spit… Een R op de kaart geeft aan van welke gerechten men een extra portie mag verwachten.

Boomgaardstraat 1
2018 Antwerpen
repasse.be

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023