De 8 beste adressen om een hamburger te gaan eten met de kleinkinderen

Leestijd: 4 minuten

Uw kleinkinderen doet u er altijd een plezier mee, en wees eerlijk… uzelf ook! Zeker nu u de fastfoodketens links kan laten liggen en gourmet burger bars geen uitzondering meer zijn.

1. Burgers & Booze (Antwerpen)

Eind 2014 opende Burgers & Booze haar deuren op het Antwerpse Zuid. Geïnspireerd door gourmet burgerbars zoals je ze vindt in grootsteden zoals New York en Londen, serveert eigenaar Kiarash Nabavieh er excellente burgers vergezeld van eigenzinnige cocktails.
De zaak was al snel aan uitbreiding toe. Het restaurant werd zopas uitgebreid met het aanpalende pandOok het menu kreeg een upgrade. De populaire black burger White Lie, met een zwart broodje en dito kaas en ketchup, kan je opnieuw bestellen. De vernieuwde cocktailkaart is van de hand van Dries Botty, in 2015 door Venuez uitgeroepen tot beste bartender van het jaar.
Burgers & Booze opent binnenkort nieuwe filialen in Brugge, Brussel, Gent en Knokke.

Leopold de Waelstraat 7 – 2000-Antwerpen
burgersandbooze.be

2. Burgerij (Antwerpen)

life-magazine-burgerij

De Burgerij is het geesteskind van gewezen sportjournalist Robin Janssens en voormalig profvoetballer Björn Meeuwsse. Voor onze contreien kunnen ze gerust de voortrekkers van de gourmet burger trend genoemd worden. Wat anno 2009 oorspronkelijk bedoeld was als een pop-up project van een paar maanden, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde met vier verschillende vestigingen in België én restaurants in Nederland. De heren gaan er prat op om geen concessies te maken wat de kwaliteit van hun producten betreft. Probeer het vooral zelf uit om na te gaan of ze gelijk hebben.

Tramplein 2 – 2600 Berchem
Leopoldplaats 5 – 2000 Antwerpen
Brechtsebaan 298 – 2900 Schoten
Sint-Laureiskaai 8 – 2000 Antwerpen
www.burgerij.be

3. Ellis Gourmet Burger (verschillende locaties)

ellis-life-magazine

Dat een keten ook kwaliteit kan leveren, bewijst Ellis Gourmet Burger. De naam is een eerbetoon aan Ellis Island bij New York, een grenspost waar Europese immigranten tijdens de vorige eeuw de VS binnenstroomden. Ellis Gourmet Burger wil de kwaliteitsburger uit de VS opnieuw introduceren in Europa. Op de kaart is er plaats voor de klassiekers om duimen en vingers bij af te likken, maar ook voor eigenzinnige interpretaties van de hamburger zoals de Amazing Glazed Porc of Cute Lamb Relish met Texels lam en ananas. Opvallende burger is de Louis Lunch, een hamburger tussen twee sneetjes toast. Volgens de legende werd die in 1900 geserveerd door de hamburgertent Louis Haven aan een gehaaste klant.

In Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Knokke-Heist, Leuven, Maasmechelen, Mechelen.
Kijk op ellisgourmetburger.be/nl voor de adressen.

4. Uncle Babe’s Burger Bar (Gent)

Achter het fornuis van dit burgerrestaurant staat een echte Amerikaan, Abe Taghdis. Hij kon de hamburgers uit zijn vaderland niet missen en begon dan maar een eigen restaurant. Garantie voor de kwaliteit: alles wordt in huis gemaakt, tot de frietjes, mayonaise en ketchup toe. Kenners zijn het erover eens: hier proef je de échte hamburger. Leuke extra voor de volwassenen: hier kan je ook verschillende Amerikaanse biertjes drinken.

Sluizekenstraat 2, 9000 Gent

5. Jilles (Gent & Brugge)

life-magazine

Jilles is nog zo’n gourmet burger bar waar de details tellen. Zo selecteerde biersommelier Sofie Vanrafelghem bij elke burger een bijpassend biertje. Jilles serveert zelfs een eigen huisbier, de Rostekop. Hier kan je ook terecht voor een lokale specialiteit: de spitburger of een broodje met beenham aan het spit in plaats van een hamburger. Jilles serveert 4 verschillende versies!

Tentoonstellingslaan 165 – 9000 Gent
Braambergstraat 10 – 8000 Brugge
 jilles.be

6. Burger Folie (Leuven)

Als studentenstad kon Leuven niet achterblijven, dus ook hier kan je al op meerdere plekken terecht voor een gourmet burger. Bij Burger Folie bijvoorbeeld, waar je eet in een licht interieur of op het ruime terras. Ook hier staat er kwaliteitsvlees van het Charolaisrund op de kaart dat niet in vetstof wordt gebakken maar op de grillplaat worden gelegd. De huisgemaakte frieten en sauzen doen de rest.

Muntstraat 4 – 3000 Leuven
www.burgerfolie.be

7. Huis der Burgers (Leuven)

life-magazine

Om de hoek van Burger Folie huist nog meer lekkers bij het Huis der Burgers. Voor originele gourmetburgers met swingende namen (zin in een Soprano, Hola Guapa, La Tia Chorizo of Chickabiddy?!) bent u hier aan het juiste adres.

Tiensestraat 26 – 3000 Leuven
www.huisderburgers.be

8. Houtsiplou (Brussel)

Burgers nemen hier al een prominente plaats in op de kaart van voor de gourmetburgerhype. De eigenaar bracht een paar jaar in de VS door en toen hij terug was, besloot hij het beste van de Amerikaanse en Europese keuken te verenigen. Vrolijke burgers zoals de Super Chouette (rundsvlees, reblochonkaas en pepersaus) of de Josephine (gemalen eendeborst, foie gras en pepersaus) doen ons alvast het water in de mond lopen!

Rouppeplein 9 – 1000 Brussel
www.houtsiplou.be© Fiftyandme 2024