Getest: L.E.S.S (Brugge), het nieuwe bistroconcept van Gert De Mangeleer

Leestijd: 2 minuten

L.E.S.S. betekent in dit geval niet ‘minder’, integendeel. De naam van de Brugse bistro staat voor niks minder dan Love.Eat.Share.Smile, een naam die het helemaal waarmaakt!

Dit hippe bistro concept van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens is nu één jaar open op de vroegere locatie van driesterrenrestaurant Hertog Jan in Sint-Michiels Brugge. Chef Bart Praet – die vroeger nog in Oud Sluis, In de Wulf, Hertog Jan en andere zaken werkte – neemt de leiding over een jong en dynamisch team om de ‘tapas’ en ‘compartir’ gerechten met liefde te bereiden. Hij werkt hiervoor met Spaanse topproducten en wijnen van diverse kleine en ecologische producenten.
Op de kaart zien we een twintigtal heerlijke tapas – uit diverse regio’s van het Iberisch schiereiland – die aangevuld worden met een mooie reeks hoofdgerechten die je alleen of ook al delend kan eten. Het smakenpallet wordt bewust zeer zuiver gehouden en de gerechten zijn van een hoog culinair niveau.

Het interieur is warm en hedendaags en telt zelfs enkele graffitimuren. Een glaswand en panoramisch zicht op de open keuken maken het interieur helemaal af. De bediening gebeurt met schwung en veel aandacht voor de gasten. L.E.S.S. staat voor ‘Love. Eat. Share. Smile’ én volgens onze ervaring ook voor heerlijk culinair genieten.

Life-Magazine

L.E.S.S.
Torhoutse Steenweg 479
Sint-Michiels Brugge
050 69 93 69
l-e-s-s.be.

Open van maandag t.e.m. vrijdag van 12 tot 14 uur en van 19 tot 22 uur.
Zaterdag & zondag gesloten.
Reserveer online via www.l-e-s-s.be

Nog tips over het Venetië van het Noorden?
Ontdek hier onze andere hotspots in Brugge
!


 

 

 


© Fiftyandme 2022