Le Sanglier des Ardennes : Een hide-away in het groen voor natuurliefhebbers

Leestijd: 2 minuten

Op zoek naar een bestemming dichtbij om je longen te vullen met zuivere lucht, om je onder te dompelen in het groen om je batterijen op te laden of in een escapade in een bucolisch landschap? Le Sanglier des Ardennes is dé groene bestemming bij uitstek. Op ontdekking in het hart van de Ardennen.

Door Gaëlle Dehenain

De koude zonnige winterdagen waarvan je een rode neus krijgt zijn weer aangebroken en we hebben een doel: erop uit trekken in onze groene Ardennen en een nieuwe vakantiebestemming ontdekken. Het is tijd om te genieten van het kleinste stadje ter wereld: Durbuy. Je kan er tochten maken in de omringende bossen – te voet, per paard of met de mountainbike, gaan vissen of gewoon een beetje weldoende rust nemen bij le Sanglier des Ardennes.

De plek

Le Sanglier des Ardennes ligt op amper een goed uur rijden van Brussel en vlakbij een van de mooiste golfbanen van Europa. Het is een rustgevende plek met een uniek karakter in het hart van Durbuy. De luxe van deze plek? De geschiedenis en de gastronomie in deze groene schrijn. Natuurlijk zijn de bedden comfortabel en de badjassen zacht, maar hier kom je vooral om te genieten van het uitzonderlijk kader voor een romantisch verblijf.

Tussen de verzorgingen en de maaltijden door kan je ook genieten van de stad die feestelijk versierd is met lichtjes en van de kerstmarkt. Van 25 november tot 8 januari, Place aux Foires, 25 B-6940 Durbuy.

Het restaurant

In dit restaurant met zicht op het Middeleeuws Kasteel en het Parc des Topiaires en het geluid van de kabbelende Ourthe op de achtergrond zwaait Frédéric Cardinael de plak. Hij is al 15 jaar chef en staat garant voor een gastronomisch register waarbij het beste van de lokale producten en de verbeelding van de chef een mooi huwelijk vormen. In dit restaurant, waar geen concessies gedaan worden op versheid, kan je onder andere een fantastische truite au bleu (vers gevangen forel, enkele minuten gepocheerd in bouillon) proeven. Het werd al snel het signatuurgerecht van het restaurant. Eveneens op het menu: côte à l’os van hert voor liefhebbers van wild… Het seizoen is weer volop aan de gang!

Het restaurant, dat uit 2 zalen bestaat, is ruim. Het is met smaak ingericht. Daarvoor werden verschillende materialen gebruikt zoals koeienhuid, lokale steensoorten en hedendaags wit meubilair. Een kleurenmix die harmonie, zachtheid en licht ademt.


Rue Comte d’Ursel, 14 – 6940 Durbuy – Tél. : 086 21 32 62
www.sanglier-des-ardennes.be


© Fiftyandme 2024