victor bozar cafe life magazine

Nieuwe hotspot in Brussel: Victor, het gerenoveerde Bozar Café

Leestijd: 2 minuten

Brussel is weer een nieuwe hotspot rijker: Victor. Het Bozar Café werd gerenoveerd door architecten Robbrecht & Daem, die een universum wilden creëren waar iedereen iets beleeft: artiesten die er optreden, mensen die er discussiëren, schrijvers die er hun boeken schrijven, passanten die er lezen,… Wat gaat u er doen?!

Het vernieuwde Bozar café kreeg de naam ‘Victor’, een ode aan de Belgische art-deco architect Victor Horta die het gebouw in 1928 ontwierp. Net zoals bij Victor Horta zijn architectuur en binnenhuisinrichting voor Robbrecht & Daem sterk met mekaar verbonden, iets wat duidelijk merkbaar is in het Bozar café ‘Victor’. Dé blikvangers zijn 3 prachtige gordijnen van de hand van Valérie Mannaerts.

Paul Robbrecht wilde met ‘Victor’ een wereld creeëren in de bescheidenheid van een café, een soort van microcosmos of universum. Hij wil er de mensen een beleving meegeven: artiesten die er optreden, mensen die er discussiëren, schrijvers die er hun boeken schrijven, passanten die er lezen,…

bozar-victor-life-magazine-2 bozar-victor-life-magazine-3

Om dat universum te creeëren, maakten de architecten gebruik van cirkels: ronde lusters die speciaal voor Victor werden ontworpen en granito cirkels op de vloer. Tegelijk is een café ook een plek waar mensen mekaar bekijken, vandaar de vele ronde spiegels die zorgen voor reflectie.

Ook de materialenkeuze en interieurelementen herinneren aan de historische context van het gebouw van Horta. De donkergroene granito en de donkergroene lederen zitbanken refereren naar de groene linoleums en de granito die Horta zelf al integreerde. De tafels zijn bovendien echte kunstwerken: op het blad werden gestyleerde muziekinstrumenten ingelegd in messing.

Victor dekt de tafel

‘Victor’ is elke dag open van 10:00 tot middernacht en is net zoals Bozar gesloten op maandag. Je kan er terecht voor een drankje of een koffie aan de grote leestafel maar uiteraard ook voor een ontbijt, gezonde lunch of een bescheiden maaltijd.

Victor Bozar Café, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel, 02/213.19.19, www.bozar.be/nl


© Fiftyandme 2024