terrassen in Antwerpen

Terrassen in Antwerpen: 8 toffe adressen om eindelijk weer neer te strijken

Hoera, we kunnen weer terraskes doen! We hebben er maanden naar gesnakt om een verfrissend glas wijn of een goede kop koffie te drinken op een gezellig terras, maar het is weer zover. Wie van plan is om naar de terrassen in Antwerpen te gaan, kan op deze 8 toffe plekken terecht.

Leestijd: 3 minuten

1. Aan het strand van Oostende

Een van de leukste terrassen in Antwerpen: Aan het strand van Oostende. Open van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 22:00, op zaterdag en zondag van 09:00 tot 22:00. Reserveren wordt aangeraden en kan online. Naast een zomerkaart met tapas, broodjes en specialiteiten, heeft het restaurant ook een uitgebreide ontbijtkaart.

Waar? Dageraadplaats 19.

2. Café Restaurant Bourla

Op de graanmarkt wordt ook deze lente en zomer grotendeels een groot terras van Café Restaurant Bourla neergezet. Onder de bomen, genietend van de rust maar tegelijk in het bruisende centrum geniet je van een goed maar betaalbaar diner of een goed glas wijn. Reserveren wordt aangeraden.

Waar? Graanmarkt 7.

3. Kaffeenini

Open van maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 18:00, op zon- en feestdagen van 09:00 tot 18:00. Reserveren is mogelijk, maar er worden ook voldoende tafeltjes vrijgehouden om spontaan neer te strijken. Wat je er vindt? Onder meer bagels, honderd-en-een verschillende soorten koffies en verschillende soorten taart.

Waar? Nationalestraat 114.

4. Fiskebar

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fiskebar (@fiskebar)

Gek op vis- en zeevruchten? Haast je naar het terras van Fiskebar. Vers- en duurzaamheid is er belangrijk en er wordt uitsluitend Europese vis en schaaldieren gereserveerd. En met het grote wijnaanbod zit je er ook helemaal goed. Een tafel reserveren is mogelijk, maar ze houden er ook enkele tafels vrij voor de spontane bezoekjes. Open van maandag tot en met vrijdag van 12:00–15:30 en 18:00–22:00, zaterdag en zondag van 12:00 tot 22:00.

Waar? Marnixplaats 11.

5. Vitrin

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door V I T R I N (@cafe_vitrin)

Koffie, lunch, apero? Op de Marnixplaats zit je ook goed bij Vitrin. Alle dagen open van 11:30 tot 22:00.

Waar? Marnixplaats 14.

6. Seef brouwerij & eetcafé

Open van 12:00: Brouwerij Kaffee van de Antwerpse Brouw Compagnie. Voor de heropening hebben ze hun ruim, zomers gezellig en urban getint terras nog gezelliger gemaakt. Tussen binnenmuren van de brouwerij zelf kan je genieten van een eigen gebrouwen (Seef-) biertje, een heerlijke tapasplank of zelfs een stoofpotje van Nonkel Pater.

Waar? Indiëstraat 21.

7. Black Smoke

De pitmasters van deze rooftopbar een uitgebreid bar-foodmenu samengesteld om te delen met je bubbel. Daarnaast hebben Donald & Rolando een booze menu gecreëerd. Dat niet alleen: ook de dj-sessies met live muziek en brunch sessies zijn weer terug. Reserveren is niet nodig. First come, first serve. Check hun Facebookpagina voor de openingsuren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Waar? Boomgaardstraat 1.

8. Regatta club

Regatta Club is een trendy brasserie op het water naast Regatta Beach, met een heerlijke Belgische-Franse keuken. Zo vind je zelfs in Antwerpen verkoeling aan het water, terwijl je aan een cocktails neemt of lekker eet, alles in één spot. Reserveren doe je online. Woensdag tot en met donderdag open van 17:00 tot 22:00, zaterdag van 12:00 tot 22:00 en zondag tot en met dinsdag gesloten.

Waar? Katwilgweg 1.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Instagram & Shutterstock


© Fiftyandme 2024