3 originele recepten om op de paastafel te zetten

Pasen vraagt om een zelfgemaakt paasontbijt. Met deze bijzondere recepten steel je hoe dan ook de show:

Leestijd: 3 minuten

Ontbijtpizza met fruit naar keuze

Dit heb je nodig voor 1 pizza:

  • 1 pak witbroodmix
  • 25 gram boter
  • 10 milliliter water
  • 1 eetlepel honing
  • 125 gram verse ricotta
  • 300 gram fruit (mag ook bevroren)
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220°C. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter en water. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek en druk het daarna uit op een bakplaat tot het zo groot mogelijk is.

Besprenkel het deeg honing en verdeel de ricotta erover. Verdeel het (uitgelekte) fruit over de pizza, bestrooi met amandelschaafsel en bak de pizza 12 minuten gaar in de oven op 220°C.

Zandtaartjes met banaan en marsepein

Dit heb je nodig voor 10 stuks:

Voor het zanddeeg:

  • 300 gram bloem (+ extra)
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels vanillesuiker

Voor de vulling:

  • 300 gram marsepein
  • 250 gram vanillepudding (kant-en-klaar)
  • 4 bananen
  • 2 eetlepels limoensap (+ geraspte schil)
  • 2 eetlepels honing

Zo maak je ze:

Meng de bloem met de boter, de bloemsuiker, het ei, een snuifje zout en de vanillesuiker in een keukenmachine. Kneed tot een bal, wikkel het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de bakvormpjes en bestuif met bloem, net als het werkblad. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dik en snij er 10 deegcirkels uit. Leg het deeg in de vormpjes. Bak ze 15 tot 20 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin en krokant zijn en laat ze daarna afkoelen.

Rol de marsepein uit tot ongeveer 2 mm dik en steek er cirkels uit ter grootte van de taartvormpjes. Leg ze op de afgekoelde taartbodems. Lepel wat pudding op de marsepein. Pel de bananen en snij ze in plakjes, besprenkel ze met limoensap en honing.

French toast met kaneel en blauwe bessen

Dit heb je nodig voor 4 porties:

  • 200 milliliter karnemelk
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 sneetjes brioche (licht geroosterd)
  • 150 gram bosbessen
  • 50 milliliter maple syrup
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C. Schenk de karnemelk in een diep bord, breek de eieren erbij en roer los met vanillesuiker en kaneel. Haal elk sneetje brood door de eimengsel, verhit de boter in een koekenpan en bak op matig vuur de French toast.

Leg de toasts naast elkaar in een ovenschaal, doe de bosbessen, de maple syrup en citroensap en –rasp erover en zet het in de oven voor 6 minuten. Bestrooi met suiker, optioneel nog noten en munt en serveer met de bosbessen en eventueel vanillesaus.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024