chocolade mousse

Simpel én ontzettend gezond: deze chocolade-avocado-mousse

We horen je denken: chocola is lekker, avocado is lekker, maar een combinatie..? Wij vinden het ook een discutabele samenstelling, maar het is blijkbaar echt een winner. En nog gezond ook.

Leestijd: < 1 minuut

Romige gezonde chocolademousse

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat chocolade nog niet zo slecht voor je is? Sterker nog: het kan ook goeds voor je doen. De University of South Australia wees namelijk al eens uit dat de hersenen van mensen die minstens één keer per week chocolade eten beter werken vergeleken met zij die zich hieraan onthouden. Thanks science!

De chocolade- en cacaoflavanolen die in chocolade zitten, werken ontstekingsremmend en zorgen voor goed functionerende bloedvaten. Chocolade en cacao met een extra hoog percentage flavanolen (de héle pure variant) kunnen zorgen voor een bloeddrukverlaging, een lager risico- op hart- en vaatziekten, beroertes en diabetes.

Komt dit recept even gelegen. Deze specifieke versie barst met extra voedingswaarden door de toevoeging van vanille en ahornsiroop. Tijd om aan de bak te gaan:

Ingrediënten

  • 2 grote avocado’s zonder pit
  • 1 vanillestokje
  • 80 ml pure ahorn- of dadelstroop
  • 75 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosnoot manna
  • Een snufje zout
  • Eventueel een scheutje appelsiensap
  • Ingrediënten naar keuze om af te toppen

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een blender
  2. Meng op een lage stand tot een glad en romig mengsel. Als het mengsel te dik is, kunt je een beetje sinaasappelsap of water toevoegen om het uit te dunnen
  3. Verdeel in afzonderlijke porties of doe het mengsel in een grotere kom om van daaruit te serveren
  4. Werk de mousse af met bijvoorbeeld cacaonibs, hazelnoten, bessen of confituur

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
Well + Good

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024