tea bombs

Voor de theeleuten! Geen chocolate bombs, maar tea bombs zijn een hit

Je zult ze de afgelopen weken waarschijnlijk wel voorbij hebben zien komen: chocolate bombs. Rondom dit chocolademelkrecept ontstond een ware hype online, want hoe leuk is het dat ze uiteenspatten zodra ze in contact komen met warme melk? Toch kan het nóg indrukwekkender, want tea bombs zijn nu een ding.

Leestijd: 2 minuten

Tea bombs

De tea bombs zijn transparant met daarin vaak gezellige kleurtjes en soms zelfs glitter en glimmers. Qua smaak lijken ze allesbehalve op de chocoladebommetjes, wat ze zijn lang niet zo zoet. Laat je niet misleiden door de naam: deze “bommen” ontploffen niet, maar ontvouwen zich delicaat. Deze etherische theebommen zijn zeer therapeutisch om naar te kijken en verspreiden hun bloemen en bladeren in jouw kop thee.

Ze zien eruit als kleine kristallen bollen: kleurrijk, transparant en vaak glanzend. Eenmaal in heet water smelt de glinsterende bol weg en laat de gedroogde theebladeren en bloemen in de kop dansen, dwarrelend tot ze klaar zijn om gedronken te worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dfw Milk Bombs (@dfwmilkbombs)

Hoelang zal het duren tot de #teabombchallenge op Instagram volstaat met foto’s en video’s van het drankje? Wij beginnen alvast met oefenen:

Time to DIY

Benodigdheden:

  • Een kopje isomalt korrels (kunstmatige zoetstof)
  • Een siliconen bakblik met zes bolletjes van ongeveer 70 mm
  • Eetbare kleurstof
  • Gedroogde bloemen
  • Een zakje kruidenthee

Zo maak je het:

Smelt de isomalt korrels op een medium hoog vuur in een hittebestendige pan. Schud de pan een beetje zodat de korrels goed verspreiden. Is het helder? Dan kun je het verdelen over twee bolletjes in het bakblik. Doe dit voordat het afkoelt.

Kleur het mengsel, giet in de bolletjes en roer dit er goed doorheen. Maak de bovenkant met een metalen lepel glad zodat je zeker weet dat er geen lucht tussen zit. Laat het daarna afkoelen op kamertemperatuur.

Is het mengsel uitgehard? Haal dan één half bolletje uit de vorm en voeg aan het bolletje dat nog in de vorm zit het theezakje en de droogbloemen toe. Verwarm de randjes van het halve bolletje die je uit de vorm hebt gehaald met een pan, zodat je deze straks makkelijk op het andere halve bolletje kunt plakken.

Plaats nu de halve bolletjes op elkaar en haal daarna het volledige bolletje uit de vorm en… Je bent klaar!

Een visueel ingesteld persoon? Een TikTokker doet het je voor:

@thestationbakeryDetailed tutorial coming soon!#teabomb #teabombs #teaglobe #teaglobes #WhatILearned #desserttiktok #perfectgifts #newyear♬ original sound – The Station Bakery

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bron: Today & TikTok

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022