gezonde pastagerechten

3 gezonde plant-based pastagerechten om eens iets anders te proberen

Ben je zot op pasta maar wil je toch je op de lijn letten? Kies dan voor deze plant-based pasta recepten. Super lekker en vooral gezond!

Leestijd: 2 minuten

Creamy lemon pasta

Het eerste gerechtje in de lijst met gezonde pastagerechten is een creamy citroen pasta. Simpel klaar te maken en lekker fris voor de zomermaanden.

Bereidingstijd: 15 minuten

Porties: 4

Wat heb je nodig?

  • 500 gram pasta
  • 2 fijngesneden teentjes look
  • Sap van 1 à 2 citroenen
  • 1 tbsp geraspte citroenschil
  • 1 tbsp bouillon pasta
  • 25cl Alpro cuisine light
  • Optioneel: geraspte parmezaan en eetbare bloemen ter afwerking

Hoe maak je het?

Kook de pasta in gezouten water en giet af. Stoof de look in een grote pan met olie voor 2 minuten. Voeg vervolgens de sojaroom, bouillon pasta en het citroensap toe en laat de ingrediënten rustig opwarmen tot het lichtjes begint te borrelen. Neem de pan van het vuur, voeg de gekookte pasta en de citroenschil toe en meng alles onder elkaar. Werk af met parmezaan en bloemen.

Tip: ga voor een volledig vegan recept met de vegan parmezaan van Rens Kroes. Voeg 3 eetlepels edelgistvlokken, 100 gram rauwe cashewnoten, een halve theelepel knoflookpoeder en een theelepel zeezout samen in een keukenrobot en maal tot je een droge korrelige massa hebt.

2. Courgette noodles

Zin in een lichtere maaltijd? Ga dan voor deze courgetten-pasta met avocado en champignons.

Bereidingstijd: 20 minuten

Porties: 2

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels pesto
  • Een snuifje cayennepeper
  • 1 theelepel curry poeder
  • 1 teentje look
  • 2 courgetten
  • 250 gram champignons
  • Cocosolie om te bakken
  • 2 theelepels pompoenpitten
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Een handje peterselie
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

Pel de avocado, snij in stukken en doe het in een kom. Voeg vervolgens de pesto, cayennepeper, curry poederen look toe. Meng de ingrediënten met een vork tot een romige massa. Was de courgette en gebruik een spiraalsnijder om pasta slierten te snijden. Snij en bak de champignons in een pan. Meng alle ingrediënten samen en dien op. Smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rens Kroes (@renskroes)

3. Zoete aardappel gnocchi

Deze gnocchi van The Green Creator is super simpel en je hebt er maal 2 ingrediënten voor nodig. De gnocchi maken duurt wel even dus wil je sneller eten op tafel? Maak dan wat meer en vries de overige gnocchi in voor een snel avondmaal.

Bereidingstijd: 1h20

Porties: 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 500 gram zoete aardappel
  • 210 gram bloem
  • Optioneel een halve theelepel zout
  • Optioneel 2 eetlepel edelgist

Hoe maak je het?

Bak de zoete aardappel in de oven voor een uur op 175 graden. Doe de zoete aardappel in een kom, voeg eventueel zout en edelgist toe en meng goed. Voeg de bloem toe beetje bij beetje wanneer de zoete aardappel nog warm is. Kneed zachtjes, hoe minder bloem je gebruikt, hoe luchtiger en zachter de gnocchi.

Neem een stuk van het deeg en rol het in een bal en vervolgens tot een lange worst. Snij is kleine stukjes en rol de gnocchi over een vork voor de typische vorm.

Breng water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook tot de gnocchi begint te drijven. Laat ze gnocchi uitlekken en bak vervolgens in een pan tot de buitenkant goudbruin is.

Serveer onmiddellijk en werk af met zout, peper en edelgist vlokken. Smakelijk!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Humbly


© Fiftyandme 2024