Humus met pitachips

Leestijd: < 1 minuut

Humus is een heerlijke dip voor bij het aperitief. Serveer ze met pitachips: maak de helften van een pitabroodje van elkaar los, bestrijk met olijfolie en kruiden naar smaak, en rooster in de oven.

life-magazine

Ingrediënten

  • 300 g gekookte kikkererwten (of uit blik)
  • 200 ml kookvocht van kikkererwten
  • vers citroensap van 1 citroen
  • 1 tot 2 teentjes geroosterde look*
  • 100 ml ontgeurde zonnebloemolie
  • komijn
  • zout

Bereiding 

Mix de nog warme kikkererwten met de rest van de ingrediënten tot de lekkerste humus ooit.

Geroosterde look maak je zo: verwijder de schil van een lookbol. Pak de look stevig in in aluminiumfolie en leg hem zo’n 45 minuten in een oven van 180 graden tot het vruchtvlees van de look heel zacht en zoet geworden is. Dat is het geheime ingrediënt van de bovenstaande humus. Geroosterde look is veel beter verteerbaar dan verse. Je kan de geroosterde look gewoon open en bloot op een bordje op het aanrecht bewaren.


Artikel gepubliceerd in Psychologies Maart 2015
www.psychologies.be/nl


© Fiftyandme 2024