ontbijttaart

Niet te moeilijk met Moederdag? Deze ontbijttaart maak je met 6 ingrediënten

Op 9 mei is het tijd om aan de slag te gaan en zélf een Moederdag taart te maken. Om samen met je (klein)kinderen te ontbijten, voor je eigen moeder(figuur) te bakken, of om gewoon zelf op te eten. Wil je niet te groots uitpakken? Deze maak je met maar zes ingrediënten. Kan haast niet mislukken.

Leestijd: < 1 minuut

Tafel dekken

First things first: de voorbereidingen. De taart dien je met een mooi dienblad op. Een dienblad met poten – ofwel bedtafel – zorgt voor een comfortabel ontbijt op bed. Als moeder van bloemen houdt, zet dan een vaasje met een bloem op het dienblad. Tot slot: zet een mooie koffiepot neer en schenk de appelsiensap uit in een mooi glas en zet er gelijk een bijpassende karaf naast.

Vervolgens kunnen we aan het bakken slaan…

Dit heb je nodig

  • 225 gram havervlokken
  • 250 g aardbeien
  • 250 ml kwark
  • 95 gram hazelnoten
  • 8 eetlepels honing
  • 100 gram roomboter

Benodigdheden

  • Een keukenmachine of iets om mee te malen
  • Een springvorm van 26 centimeter doorsnede
  • Bakpapier

Zo maak je ‘t

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe 150 gram van de havervlokken in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel. Hak de hazelnoten in grove stukjes. Doe het meel samen met de noten, de overgebleven havervlokken en vijf eetlepels honing in een kom en voeg daar de roomboter bij die je in stukjes snijdt. Kneed dit tot een deegbal.

Bedek de springvorm met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem en iets over de randen. Zet de taartbodem in de oven en bak die in 25 minuten op 170 graden tot het goudbruin is.

Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Smeer dan de kwark over de bodem, sprenkel de overige 2 eetlepels honing over de kwark, snijd de aardbeien in plakjes en leg op de kwark.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024