raclettebowl

De raclettebowl is een regelrechte foodtrend (en zo maak je ’m zelf)

De raclettebowl is het winterse antwoord op de super populaire buddha- en pokébowl. Een gerecht dat heeft alles te maken met ons favoriete ingrediënt: kaas.

Leestijd: 2 minuten

Raclettebowl

Kaasliefhebbers, de tijd is rijp. Dampende, gesmolten kaas. Hartige patatjes en charcuterie om in de smeuïge kaas te dippen, de – jawel – raclettebowl maakt z’n opmars. Het is groot favoriet, winters, hartstikke makkelijk om te maken (ja écht) en je kunt er eindeloos mee variëren.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PARIS | FOOD | GUIDE (@foodeaseparis) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Poké Poké (@pokepoke.bordeaux) op

Wat eten we vanavond?

Je zou verwachten dat het concept uit Zwitserland komt, maar niets is minder waar. De raclettebowl zag het levenslicht in Parijs, maar wie wil, kan het thuis in elkaar flansen. De ingrediënten die hier het vaakst voor gebruikt worden zijn patatten, (parma)ham of spek, augurken, brood en gekarameliseerde of gekonfijte ajuintjes. Maar natuurlijk kun je ‘m aanvullen zoals je zelf wil, zolang je maar niet het belangrijk ingrediënt van de raclettebowl overslaat, namelijk de kaas. Aan de slag…

    1. Kook aardappelen tot ze gaar zijn of bereid ze in de oven. Snijd in stukjes en plaats ze op de bodem in een mooie kom
    2. Maak rolletjes van charcuterie (bijvoorbeeld parmaham, pancetta, gerookte ham, vega(n) ham…) en dresseer ze op de binnenrand van de kom
    3. Verdeel vervolgens de ingrediënten naar keuze, net als de charcuterierolletjes, op verschillende plaatsen in de kom
    4. Last best: smelt raclettekaas in een pannetje of in de microgolfoven en giet het over de ingrediënten
    5. Top af met fijngesneden bieslook, wat zilveruitjes, fijngesneden augurk of bijvoorbeeld chili flakes

En klaar is Kaa… eh, Kees.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marmiton (@marmiton_org) op

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
Marmiton

Beeld:
Shutterstock, Instagram


© Fiftyandme 2024