Ingrediënten (voor 4 personen):
2 bollen Belgische mozzarella (“mozz’ardennes”)
2 biologische rode bieten
1 Belgische bioappel
Belgische biokoolzaadolie
Appelazijn (van bij La Botte Étoilée)
Fleur de sel
Zwarte peper uit de molen
Bijenpollen (van bij Nectar & Co)
Bosbessencoulis (te maken tijdens het bosbessenseizoen)
Enkele kiemen basilicumkers
Enkele koffiebonen
Bereiding:
1. Kook de geschilde rode bieten met enkele druppels koolzaadolie en wat koffiebonen 45 minuten vacuüm op 85°C. (Als je hiervoor het materiaal niet hebt, kan je de bietjes ook 80 min. met schil en gewikkeld in aluminiumfolie in de oven op 180° plaatsen.
2. Snij de mozzarella middendoor.
Maak de appelvinaigrette met ¾ koolzaadolie en ¼ appelazijn. Voeg er een brunoise van appel, fleur de sel en peper uit de molen aan toe.
3. Snij de nog lauwe bieten in schijfjes.
4. Schik het bord zoals op de foto.
5. Druppel er wat bosbessencoulis overheen.
6. Bestrooi met bijenpollen.
7. Snij de basilicumkers en voeg aan het bord toe.
8. Kruid indien nodig nog wat bij.