serra

Recept : Belgische mozzarella, rode bieten, appel en bijenpollen

Het SERRA-concept is eenvoudig en modern. Het is gebaseerd op gezonde, lekkere, verse, natuurlijke en authentieke gerechten met seizoenproducten. Voeding voor de ziel van locavoren, die steeds talrijker zijn en bekommerd zijn om hun gezondheid en het milieu. Geserveerd in een milieuvriendelijke, groene en plantrijke omgeving.

Leestijd: < 1 minuut

Ingrediënten (voor 4 personen):

2 bollen Belgische mozzarella (“mozz’ardennes”)

2 biologische rode bieten

1 Belgische bioappel

Belgische biokoolzaadolie

Appelazijn (van bij La Botte Étoilée)

Fleur de sel

Zwarte peper uit de molen

Bijenpollen (van bij Nectar & Co)

Bosbessencoulis (te maken tijdens het bosbessenseizoen)

Enkele kiemen basilicumkers

Enkele koffiebonen

Bereiding:

1. Kook de geschilde rode bieten met enkele druppels koolzaadolie en wat koffiebonen 45 minuten vacuüm op 85°C. (Als je hiervoor het materiaal niet hebt, kan je de bietjes ook 80 min. met schil en gewikkeld in aluminiumfolie in de oven op 180° plaatsen.

2. Snij de mozzarella middendoor.

Maak de appelvinaigrette met ¾ koolzaadolie en ¼ appelazijn. Voeg er een brunoise van appel, fleur de sel en peper uit de molen aan toe.

3. Snij de nog lauwe bieten in schijfjes.

4. Schik het bord zoals op de foto.

5. Druppel er wat bosbessencoulis overheen.

6. Bestrooi met bijenpollen.

7. Snij de basilicumkers en voeg aan het bord toe.

8. Kruid indien nodig nog wat bij.