Recept: Brownie met karamel van gedroogde vruchten

Leestijd: 2 minuten

Gebruik de beste chocolade die u kan vinden en geef toe aan het zinnelijke genot van een brownie die smelt in uw mond… Pierre Marcolini verzint er nog een delicate karamel met gedroogde vruchten bij.

UNE-Life-Magazine2Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 40 minuten

 INGREDIENTEN

Voor een tiental brownies

  • 180 g zwarte chocolade (vb. grand cru Criollo Blanco uit Mexico)
  • 240 g zachte boter
  • 5 eieren
  • 400 g poedersuiker
  • 120 g bloem

Karamel

  • 200 g gepelde pistaches
  • 30 g gepelde hazelnoten
  • 30 g gepelde amandelen
  • 50 g vloeibare room 35% MG
  • 200 g poedersuiker
  • 50 g zachte boter
  • 1 stevig snuifje fleur de sel

BEREIDING

Brownies

  • Hak de chocolade fijn met een mes.
  • Laat smelten in bain-marie met de boter in kleine klontjes gesneden.
  • Laten afkoelen.
  • Meng de eieren met de suiker.
  • De chocolade en de gesmolten boter toevoegen.
  • Voeg de bloem toe.
  • Boter een bakvorm in en stort er het deeg in.
  • Zet 40 minuten in de oven.
  • Laten afkoelen vooraleer uit de vorm te halen.

Karamel

  • Oven voorverwarmen op 160°C.
  • Leg de pistachenoten, hazelnoten en amandelen op een plaat en zet 15 minuten in de oven.
  • Zet opzij.
  • Laat de room lauw worden.
  • Zet opzij.
  • In een andere kom kookt u de suiker droog, op een zacht vuur, tot u een blonde karamel bereikt.
  • Deglaceer met de room en blijf roeren.
  • Voeg de boter in kleine klontjes toe alsook de fleur de sel.
  • Voeg de geroosterde noten toe.
  • Laat afkoelen.
  • Overgiet de nog warme brownie met de notenkaramel.

*Uit ‘Cacao – De la fève à la tablette’
Pierre Marcolini, Marie-Pierre Morel & Chae Rin Vincent,
Ed. de La Martinière, 380 blz., € 39,90.


© Fiftyandme 2024