Recept: Courgette- en chocoladegebak

Leestijd: < 1 minuut

Het courgetteseizoen is volop bezig, en wij maken er een heerlijke chocoladetaart mee! Wie van wortelcake houdt, zal ook als een blok vallen voor deze smeuïge traktatie.

Voor 4 personen

  • Voorbereiding: 15 min
  • Kooktijd: 35 min

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 300 g courgette
  • 4 eieren 80 g suiker
  • 50 g bloem
  • 1/2 theelepel gist 30 g boter

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 165°C (stand 5/6).
  • Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom.
  • Voeg er de boter aan toe die je liet smelten au bain-marie.
  • Schil de courgette, spoel ze, snij ze in stukken en stoom ze gedurende een tiental minuten. Mix alles tot een puree.
  • Voeg de gesmolten chocolade eraan toe en meng goed.
  • Scheid het eiwit van de dooiers.
  • Klop de dooiers met de suiker tot een egaal wit mengsel en voeg er dan het mengsel van chocolade, courgette, bloem en gist aan toe.
  • Klop het eiwit stijf en schep het zachtjes door de bereiding.
  • Giet in een taartvorm en bak gedurende ongeveer 30 minuten in de oven. Serveer lauw.
    Variant: dit dessert kan ook met melkchocolade bereid worden.

Artikel gepubliceerd in Psychologies 
www.psychologies.be

 


© Fiftyandme 2024