Leestijd: < 1 minuut
Ingrediënten (6 personen)
- 1 bakje dulse zeewier
- 1 bakje zeesla
- 1 handvol gedroogd arame zeewier
- 1 glas lente-ui
- 1 middelgrote sjalot
- 1 glas platte peterselie
- fijngehakte gember
- 2 citroenen
- 4 soeplepels olijfolie
- 2 soeplepels tamari
- kiemen van prei of andere
- 6 toasts
Bereiding
- Reinig drie keer het bakje dulse en het bakje zeesla onder stromend water.
- Laten uitlekken en samendrukken om alle overtollig water te verwijderen, en vervolgens fijnhakken.
- Laat gedurende 4 minuten een handvol gedroogd arame zeewier in water weken; laten uitlekken, samendrukken en fijnhakken.
- Mengen met 1 glas lente-ui, 1 middelgrote sjalot, 1 glas platte peterselie – dit alles zeer fijn gehakt. Voeg 1 puntje gehakte gember toe, het sap van 2 citroenen, 4 soeplepels olijfolie en 2 soeplepels tamari.
- Goed samendrukken en opdienen op toasts. Vervolgens versieren met groentekiemen en een beetje bieslook of enkele bloempjes.
Tip
- Deze bereiding kan ook worden opgediend als begeleiding van een vistartaar.
- Laat zich verscheidene dagen in de koelkast bewaren.
Wilt u meer weten over de chef van dit recept, Martine Fallon ?