Recept: Eenvoudige kaviaar met vers zeewier door Martine Fallon

Leestijd: < 1 minuut

Ingrediënten (6 personen)

  • 1 bakje dulse zeewier
  • 1 bakje zeesla
  • 1 handvol gedroogd arame zeewier
  • 1 glas lente-ui
  • 1 middelgrote sjalot
  • 1 glas platte peterselie
  • fijngehakte gember
  • 2 citroenen
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 2 soeplepels tamari
  • kiemen van prei of andere
  • 6 toasts

Bereiding

  • Reinig drie keer het bakje dulse en het bakje zeesla onder stromend water.
  • Laten uitlekken en samendrukken om alle overtollig water te verwijderen, en vervolgens fijnhakken.
  • Laat gedurende 4 minuten een handvol gedroogd arame zeewier in water weken; laten uitlekken, samendrukken en fijnhakken.
  • Mengen met 1 glas lente-ui, 1 middelgrote sjalot, 1 glas platte peterselie – dit alles zeer fijn gehakt. Voeg 1 puntje gehakte gember toe, het sap van 2 citroenen, 4 soeplepels olijfolie en 2 soeplepels tamari.
  • Goed samendrukken en opdienen op toasts. Vervolgens versieren met groentekiemen en een beetje bieslook of enkele bloempjes.

Tip

  • Deze bereiding kan ook worden opgediend als begeleiding van een vistartaar.
  • Laat zich verscheidene dagen in de koelkast bewaren.

Wilt u meer weten over de chef van dit recept, Martine Fallon ?


© Fiftyandme 2024