Recept: Wok van tijgergarnalen, boontjes en gember

Leestijd: < 1 minuut

Boontjes zijn heel caloriearm (ze bevatten 90 % water) en behoren tot de eiwitrijkste groenten. Ze bevatten ook heel wat vitamine E en C (doeltreffende antioxidanten), provitamine A en B9, ook wel foliumzuur genoemd. En ze smaken heerlijk in dit makkelijk wokgerecht!

wok

Ingrediënten

  • 200 g tijgergarnalen
  • 100 g platte bonen
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g sugar snaps
  • 100 g sojascheuten
  • 1 rode ui
  • 4 mini rode paprika’s
  • 1 klein stukje verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • sesamzaadjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwijder de draden van de bonen en de sugar snaps, spoel en kook ze in gezouten water of stoom ze gedurende ongeveer tien minuten tot ze knapperig beetgaar zijn.
  • Spoel de sojascheuten.
  • Verhit de olie in een wok of pan en bak de tijgergarnalen.
  • Voeg er de knoflook, in ringen gesneden rode ui, geschilde en gehakte gember, bonen, sojascheuten en minipaprika’s aan toe.
  • Giet de sojasaus in een pan en laat ze al roerend gedurende 5 minuten koken.
  • Kruid met peper en zout, meng alles en dien op.

Suggestie: Deze wok van tijgergarnalen past ook uitstekend bij rijst of rijstnoedels.


Gek op boontjes? Lees hier het recept voor Salade van kip en sperziebonen!

Artikel gepubliceerd in Psychologies September 2015
www.psychologies.be/nl


© Fiftyandme 2024