licht recept

Recept : nep-aspergetaart van Chef Christophe Pauly

Gedaan met fondue en raclette! Wij proeven de lente op ons bord! De grote chefs laten zich van hun meest poëtische kant zien … Hun recepten rijmen in geuren en kleuren.

Leestijd: < 1 minuut

Deeg van gedroogde vruchten:

200 g boter

200 g bloem

10 g zout

80 g suiker

50 g amandelpoeder

50 g hazelnootpoeder

4 eieren

Maak het deeg door de eieren een voor een toe te voegen en te kneden. Leg het deeg tussen twee bladen papier en druk tot het zo’n 1,5 cm dik is.

Plaats in de koelkast.

Vinaigrette:

15 g zout

55 g muscovadosuiker

10 cl witte azijn

8 cl balsamicoazijn

13 cl olijfolie

21 cl druivenpitolie

3 cl truffelolie

1 eierdooier.

Meng alle ingrediënten in de blender tot een egale emulsie.

Eierdooiers:

2 geklutste en licht gezouten eierdooiers.

Asperges: (2 of 3 per persoon)

Schil de asperges en blancheer ze.

Leg ze op een vaatdoek om ze te laten afkoelen en drogen.

Snij de asperges daarna in de lengte middendoor.

Opstelling:

Schik de asperges in een kader.

Bedek ze met het deeg van gedroogde vruchten en plaats het geheel circa 15 minuten in de oven op 210°.

Draai de taart om en snij in reepjes.

Werk af met de vinaigrette en met enkele toefjes eigeel.

www.lecoqauxchamps.be