Deeg van gedroogde vruchten:
200 g boter
200 g bloem
10 g zout
80 g suiker
50 g amandelpoeder
50 g hazelnootpoeder
4 eieren
Maak het deeg door de eieren een voor een toe te voegen en te kneden. Leg het deeg tussen twee bladen papier en druk tot het zo’n 1,5 cm dik is.
Plaats in de koelkast.
Vinaigrette:
15 g zout
55 g muscovadosuiker
10 cl witte azijn
8 cl balsamicoazijn
13 cl olijfolie
21 cl druivenpitolie
3 cl truffelolie
1 eierdooier.
Meng alle ingrediënten in de blender tot een egale emulsie.
Eierdooiers:
2 geklutste en licht gezouten eierdooiers.
Asperges: (2 of 3 per persoon)
Schil de asperges en blancheer ze.
Leg ze op een vaatdoek om ze te laten afkoelen en drogen.
Snij de asperges daarna in de lengte middendoor.
Opstelling:
Schik de asperges in een kader.
Bedek ze met het deeg van gedroogde vruchten en plaats het geheel circa 15 minuten in de oven op 210°.
Draai de taart om en snij in reepjes.
Werk af met de vinaigrette en met enkele toefjes eigeel.