Recept: Papillot van kipfilet en prei

Leestijd: < 1 minuut

Maak kipfilet eens anders klaar: stoom ze in papillot met kraakverse lentegroenten! De kip absorbeert de smaken van de groenten en is boterzacht terwijl er amper vetstof bij aan te pas komt.

legumei.s.m. Béatrice Vigot-Lagandré voor EXKi

Voor 4 personen

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 30 min

Ingrediënten

  • 4 kleine preistengels
  • 2 wortelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels room
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 takje tijm
  • peper en zout

Bereiding:

Schil de prei en de wortelen, was ze en snij ze fijn. Verhit de olie in een pan en laat de groenten gedurende 2 minuten slinken. Voeg peper en zout toe, samen met een beetje water en laat al roerend 10 minuten bakken. Voeg de room toe en laat alles 5 minuten koken. Verwarm de oven tot
180 °C. Snij 4 vierkanten uit bakpapier. Plaats in elk vierkant een bedje van prei en wortelen. Strijk de kipfilets in met de mosterd en leg ze op het groentebedje. Voeg er peper en zout samen met de verkruimelde tijm aan toe, sluit de papillot en doe ze in een schotel. Zet in de oven en laat gedurende 15 tot 20 minuten bakken.

Variant: Voeg wat blokjes fetakaas toe (gebruik niet te veel zout, want feta is een heel zoute kaas).


Artikel gepubliceerd in Psychologies
www.psychologies.be


© Fiftyandme 2024