Recept: Porridge van spelt met specerijen

Leestijd: < 1 minuut

Breek met de ochtendroutine! Een hartverwarmend ontbijt met aroma’s en smaken die naar ons toegevlogen komen van verre landen…


Voorbereiding: 3 + 4 minuten
Kooktijd: 5 + 3 minuten

Ingrediënten voor 4 personen: 

1 liter rijstmelk of een mengeling van rijst- en amandelmelk
2 kopjes spelt-haver- of rijstvlokken
2 eetlepels honing (optioneel)

Voor de masala met amandelen op z’n Indiaas:
1 Glas witte amandelen
1 Glas cashewnoten
6 Saffraandraadjes
1 Theelepel kardemomzaadjes
1 Glas dadels
1/2 Glas pistachenoten

Bereiding

– Giet de melk in een pan en doe er de granenvlokken bij.
– Laat 5 minuten zwellen op een zacht vuur.
– Voeg 4 eetlepels masala met amandelen toe (zie recept hieronder).
– Is de porridge te dik geworden, giet er dan wat koude melk bij. Zoetekauwen kunnen honing toevoegen.

Masala met amandelen op z’n Indiaas:
– Bak de amandelen, de cashewnoten, de saffraandraadjes, de kardemomzaadjes, de dadels en de pistachenoten in een braadpan zonder vetstof te gebruiken.
– Mix en bewaar op een droge plek.


Artikel gepubliceerd in Psychologies 
www.psychologies.be


© Fiftyandme 2024