Recept: Rodebietenmousseline

Leestijd: < 1 minuut

Niks dat de tafel zo opfleurt als rode bietjes! Deze supersnelle en zomerfrisse mousseline steelt de show op een gezonde lunch maar ook als dip bij het aperitief.

life magazineVoor 4 personen

Voorbereiding: 10 min
Laten rusten: 120 min
Geen kooktijd

Ingrediënten

2 gekookte rode bieten
100 g kwark
2 soeplepels olijfolie
1 soeplepel azijn
1 soeplepel geroosterd komijnzaad
een paar takjes koriander of peterselie
peper en zout

Bereiding 

– Schil de bieten en snij ze in grote dobbelstenen.
– Mix ze met de kwark tot een gladde puree.
– Voeg er de komijn, azijn, olijfolie, zout en peper aan toe.
– Laat minstens twee uur rusten in de koelkast.
– Garneer met koriander of peterselie en serveer als voorgerecht met soepstengels, toastjes of groentestaafjes.

Variant: Het komijnzaad kan vervangen worden door sesamzaadjes en een scheutje sesamolie. De mousseline kan je ook in een glaasje opdienen, met een klein beetje gezouten slagroom erbovenop. Een ware lekkernij!


Artikel gepubliceerd in Psychologie 
www.psychologies.be


© Fiftyandme 2024