Recept : Taart met Warme Aardbeien van Eugénie

Leestijd: 2 minuten

Frisse aardbeien worden ware smaakbommen als u ze grillt in de oven. Hét steringrediënt voor een onweerstaanbare zomertaart.

Voor 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur en een halvedag laten rusten

fraise-web

INGREDIËNTEN 

  • 8 ronde bladerdeegbodems (14 cm diameter en 2 mm dikte)
  • 2 kg bosaardbeien (type ‘mara des bois’)
  • 285 g parelsuiker
  • 3 eigelen
  • 120 g citroensap
  • 1 blaadje gelatine (2,5 g)
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 1 geraspte citroen
  • 200 g tot slagroom geklopte room

BEREIDING

  1. Bosaardbeien
    Op de vooravond of ’s morgens: de aardbeien doormidden snijden en verspreiden op een ovenplaat met gaatjes (zodat het sap vrij kan weglopen). Indien u niet over een dergelijke bakplaat beschikt, legt u een propere doek – die u daarna zult moeten weggooien – op een grille en plaatst u daar de aardbeien op. Bestrooien met 200 g suiker, daarna gedurende 20 minuten in de oven op 180° C. Laat de aardbeien hun sap gedurende een halve dag uitscheiden. Leg ze op keukenrolpapier.
  1. Kookvocht
    Recupereer het kookvocht van de aardbeien – vergeet dus niet om in de oven een holle ovenplaat onder de ovenplaat met de gaatjes te voorzien – en laat uitkoken.
  1. Room
    Klop de eigelen met 85 g suiker en daarna 60 g citroensap op. Breng dit mengsel gedurende 2 minuten aan de kook. Voeg de opgeloste gelatine toe naast het vuur. Koel de room af tot 55° C en voeg er met de garde de boter aan toe. Laten afkoelen. Eens het mengsel is afgekoeld, mengen met de zeste, de rest van het citroensap en de opgeklopte room. Het resultaat giet u over in een mooie sauskom.

BAKKEN VAN DE TAART

Garneer de 8 bladerdeegbodems met de gebakken uitgelekte aardbeien. Laat 1,5 cm vrij langs de boorden. Bak ze op een hete plaat gedurende 20 minuten bij 200° C.

PRESENTATIE

Vooraleer op te dienen, bedekt u de lauwe taarten met het ingekookte sap. Bestrooi de taarten met parelsuiker en dien op met de citroenroom.



© Fiftyandme 2024