Recept: Tartaar van rode bieten, pistachenoten, citroenzeste, gebakken kersen en ijscrème met plattekaas

Leestijd: < 1 minuut

Ingrediënten (4 personen)

 Tartaar

  • 400 g voorgekookte rode bieten
  • 20 g gepelde pistachenoten
  • 3 maatjes olijfolie
  • citroenzeste en sap van een citroen
  • zeezout

Kersen

  • 250 g kersen
  • 2 maatjes olijfolie
  • 1 scheutje witte wijn

IJscrème

  • 250 g verse plattekaas (die 2-3 dagen voor de bereiding in de diepvries is geplaatst)

Bereiding

  • Tartaar: de rode bieten en de pistachenoten fijnhakken. Door elkaar mengen en een snuifje zeezout, olijfolie, de zeste van een halve citroen en enkele druppels citroensap toevoegen.
  • Kersen: snijd ze doormidden. Olijfolie opwarmen in een pan. Leg daar de kersen op en laat kort bakken. Deglaceren met een scheutje witte wijn en daarna nog kort verder laten bakken. Van het vuur halen.
  • IJscrème: doe de diepgevroren plattekaas in een mixer. Mix tot wanneer u een poeder krijgt.

Afwerking: verdeel de tartaar over de borden, doe hetzelfde met de kersen en werk af met het poeder van de plattekaas. Direct opdienen.

Goed om weten

Net zoals de rapen zijn er ook bieten in verschillende kleuren. U kunt ze gebruiken voor een kleurrijke carpaccio als voorgerecht.

Wilt u meer weten over de chef van dit recept, Frank Fol ?


© Fiftyandme 2024