Recept: Tomaten gevuld met quinoa en tofu

Leestijd: < 1 minuut

Tomaten zijn er weer in overvloed. Een alternatief voor de klassieke gevulde groenten: probeer eens een vulling van tofu en quinoa!

Voor 4 personen

Voorbereiding: 30 min Bereidingstijd: 1 uur 15 min

Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 50 g quinoa
  • 1 ei
  • 150 g verse tofu
  • 1 beschuit
  • 10 cl melk
  • peper en zout

Bereiding

  • Week de beschuit in melk.
  • Spoel de tomaten, snij een ‘hoedje’ op 2/3.
  • Hol de tomaten uit en snij het vruchtvlees in dobbelstenen.
  • Pel en versnipper de ui en knoflook.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de uien.
  • Rits de tijm van het steeltje boven de pan, voeg er de knoflook en de in blokjes gesneden tomaten aan toe en laat gedurende twintig minuten sudderen.
  • Af en toe roeren. Spoel de quinoa, laat uitlekken en giet in een kookpan.
  • Overgiet met ongeveer 2 maal het volume van de quinoa aan koud water, breng daarna aan de kook en laat gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Giet de quinoa af en meng met de verkruimelde tofu, het ei, de beschuit en de melk.
  • Meng al roerend met de inhoud van de pan, kruid met peper en zout en meng goed.
  • Vul de tomaten met het mengsel en schik in een ovenschaal, besprenkel met de resterende olijfolie, giet een beetje water in de schaal en bak gedurende ongeveer 40 minuten.

Variatie: De tomaten kunnen ook vervangen worden door courgette of paprika.

artikel gepubliceerd in Psychologies
www.psychologies.be

 


© Fiftyandme 2024