Leestijd: < 1 minuut
Tomaten zijn er weer in overvloed. Een alternatief voor de klassieke gevulde groenten: probeer eens een vulling van tofu en quinoa!
Voor 4 personen
Voorbereiding: 30 min Bereidingstijd: 1 uur 15 min
Ingrediënten
- 8 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 takje tijm
- 50 g quinoa
- 1 ei
- 150 g verse tofu
- 1 beschuit
- 10 cl melk
- peper en zout
Bereiding
- Week de beschuit in melk.
- Spoel de tomaten, snij een ‘hoedje’ op 2/3.
- Hol de tomaten uit en snij het vruchtvlees in dobbelstenen.
- Pel en versnipper de ui en knoflook.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de uien.
- Rits de tijm van het steeltje boven de pan, voeg er de knoflook en de in blokjes gesneden tomaten aan toe en laat gedurende twintig minuten sudderen.
- Af en toe roeren. Spoel de quinoa, laat uitlekken en giet in een kookpan.
- Overgiet met ongeveer 2 maal het volume van de quinoa aan koud water, breng daarna aan de kook en laat gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Giet de quinoa af en meng met de verkruimelde tofu, het ei, de beschuit en de melk.
- Meng al roerend met de inhoud van de pan, kruid met peper en zout en meng goed.
- Vul de tomaten met het mengsel en schik in een ovenschaal, besprenkel met de resterende olijfolie, giet een beetje water in de schaal en bak gedurende ongeveer 40 minuten.
Variatie: De tomaten kunnen ook vervangen worden door courgette of paprika.
artikel gepubliceerd in Psychologies
www.psychologies.be