Paaseitjes over?
1) Maak cupcakes!
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit heb je nodig voor 12 cupcakes:
- 12 paaseitjes
- 130 gram patentbloem
- 120 milliliter licht geklopte room
- 3 eetlepels suiker
- 12 cupcakevormpjes
Verwarm de oven op 180˚C. Mix de bloem, room en suiker tot een egaal beslag en verdeel dat over de twaalf cupcakevormpjes. Druk in elk vormpje een eitje in het beslag. Zorg ervoor dat de eitjes helemaal bedekt zijn met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 25 minuten.
2) Maak chocolademelk!
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit heb je nodig:
- Melk
- Paaseitjes
Verwarm een beker melk in de magnetron of in een pannetje en schenk het in een tas. Serveer de hete melk op een schoteltje met een lepel en twee of drie paaseitjes erbij. Nu kun je de eitjes zelf door de hete melk roeren tot ze zijn opgelost.
Croissants over?
Maak zachte broodpudding!
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- Een ovenschaal
- Boter om de ovenschaal mee in te vetten
- 2 croissants
- 1 ei
- 65 gram (kristal)suiker
- 240 milliliter melk
- Een snufje zout
- 1 eetlepel (kristal)suiker om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de ovenschaal in met de boter. Klop in een grote kom het ei, melk, suiker en zout met een garde kort door. Scheur de croissants in kleine stukjes en voeg dit toe aan het mengsel. Schep alles goed door elkaar. Laat de kom 10 minuten staan en roer af en toe door totdat het grootste gedeelte van de mix in de croissants is getrokken.
Giet alles in de ingevette ovenschaal en bestrooi het geheel met 1 eetlepel (kristal)suiker. Zet de schaal of pan in de oven voor 40 minuten. Haal de broodpudding uit de oven wanneer deze goudbruin van kleur is.
Hardgekookt eieren over?
Maak eiersalade!
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 eieren
- Een handjevol bieslook (ringetjes)
- 1 bakje tuinkers
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- Een beetje mosterd
- Peper en zout
Pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Roer in een kom de yoghurt, mayonaise en mosterd, meng er het geprakte ei en de bieslook door. Strooi er nog een beetje peper en zout naar smaak op. Serveer de eiersalade op plakjes ciabatta of zuurdesembrood, en werk af met tuinkers en bieslook.
Harde bruine en witte broodjes over?
1) Maak er broodpap van!
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 2 liter melk
- 500 gram oud brood
- 10 eetlepels suiker of bruine basterdsuiker
- 4 theelepels kaneel
- Wat boter
Giet de melk in een pan en breng aan de kook. Snijd het brood in stukjes en doe in de melk. Laat alles, goed roerend, op laag vuur even doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de bruine basterdsuiker en kaneel toe. Roer alles goed door elkaar. Dien de broodpap zo warm mogelijk op in diepe borden op en leg vlak voor het opdienen een klontje boter op de pap. De suiker en het kaneel kan ook aan tafel worden toegevoegd, met eventueel andere toppings.
2) Maak French toast sticks!
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit heb je nodig voor 3 porties:
- 4 broodjes
- 1½ el boter
- 2 eieren
- 50 ml melk
- Snufje zout
- 50 gram suiker
- ½ theelepel kaneelpoeder
Meng in een grote kom de melk en de eieren en een snufje zout. Zet opzij. Meng in een andere platte kom de suiker en kaneel. Snijd de boter doormidden en verhit deze op middelhoog vuur. Rol de broodstengels snel in het eimengsel en leg de broodstengels in de verwarmde pan, draai elke kant tot ze goudbruin zijn. Zodra ze gaar zijn, onmiddellijk in het kaneelsuikermengsel leggen en oprollen tot ze bedekt zijn, zo blijft het mengsel gemakkelijk plakken als het brood warm is. Smelt de rest van de boter en bak de rest van de broodjes. Serveer direct en garneer met eventuele stroop.
De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Beeld © Shutterstock