risotto met garnalen

Lijkt fancy, is makkelijk: risotto met garnalen en tomaat

Een hele opgave, denk je. Maar risotto maken valt echt wel mee. Wel moet je geduld hebben. En ten allen tijde bij de pan blijven. En blijf altijd roeren. Maar oké, dan heb je uiteindelijk wel een heerlijk bord risotto met vis.

Leestijd: < 1 minuut

Risotto met garnalen

Heb je even? Mooi, want risotto heeft absoluut geen haast. Het Italiaanse gerecht staat bekend om zijn zachte textuur. En die krijg je alleen met wat geduld (en oké, dankzij de zure room in dit recept). Let ook op dat je het op middelhoog vuur bereid, want bij laag vuur wordt de risotto nauwelijks gaar. En bij te hoog vuur heb je kans dat de rijst aankoekt.

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 150 gram risottorijst
  • Een handje rucola
  • 1 witte ajuin
  • 1 eetlepel traditionele olijfolie
  • 375 milliliter visbouillon van tablet
  • 4 kleine tomaten
  • 60 milliliter zure room
  • 125 gram garnalen

Zo maak je het

Circa 25 minuten

1. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ajuin 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de risottorijst is opgenomen. Voeg steeds een beetje meer toe tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

2. Snijd de tomaten in parten. Pel ook de garnalen en maak met de punt van een scherp mesje een snee in de rug van de garnaal en verwijder met het mesje het darmkanaal. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Verhit in een andere pan olie, voeg de garnalen toe en roerbak 3 minuten.

3. Neem beide pannen van het vuur, roer de zure room erdoor en leg de rucola, tomaten en garnalen erop. Top tip: verdeel de risotto over diepe borden voor een mooie presentatie. Eet smakelijk!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024