siroop ananas

Siroop van ananas maak je heel makkelijk zelf (en is gezonder)

Bij grenadine denken de meesten aan de aanmaaksiroop uit een fles. Maar échte siroop wordt gemaakt van sap, water en suiker en dat is ook nog eens goedkoper én gezonder. Je weet namelijk precies wat erin zit.

Leestijd: < 1 minuut

Tropische ananassiroop

Heerlijk, die mierzoete gele siroop, aangelengd met spuitwater. Dit is het recept voor tropische ananassiroop, maar de ananas kun je ook vervangen door ander fruit, zoals aardbei of sinaasappel. De suiker in het recept heeft twee functies: natuurlijk om het goedje de typische zoete smaak te geven, maar het zorgt er (net als de citroen) ook voor dat je het langer kunt bewaren. Geen chemische E-stoffen nodig dus.

Dit heb je nodig

  • 1 ananas
  • Scheutje water
  • 1 citroen
  • 600 gram suiker
  • Een zeef
  • Glazen fles

Zo maak je het

Verwijder de schil en snijd de ananas in schijven. Doe de schijven met een scheutje water in de een blender en mix ongeveer een halve minuut. Zeef het sap. Knijp de citroen uit en breng het samen met het ananassap en de suiker langzaam aan de kook. Laat het een kwartier pruttelen totdat de suiker is ingekookt en het een vloeibare, stroperige massa is. Laat het afkoelen en giet in een steriele glazen fles. Dit kun je doen door de fles onder te dompelen in kokend water. Als je de grenadine in een steriele fles in de koelkast bewaart, dan blijft het minstens een maand maand goed. Enjoy!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024