taart serveren

Taart verdelen én serveren kan blijkbaar met een wijnglas

O, wat kan het web ons soms toch op leuke tips en ideeën brengen. Dit geinige trucje met een wijnglas onthouden wij zeker en vast voor ons volgende vrienden- of familiediner.

Leestijd: < 1 minuut

Taart feestelijk serveren

Dit maniertje is zelfs heel coronaproof. Want zeg nu zelf: het is best moeilijk om een taart aan te snijden zonder dat je het aanraakt met je andere hand. Daarbij zorgt het voor minder afwas én lachende gasten zijn gegarandeerd wanneer jij de manier van serveren uitlegt. Oké, ‘gasten’ in meervoud zal nog wel even op zich moeten laten wachten tot na de coronacrisis, maar dit trucje is er zeker eentje om te bewaren. We houden je niet langer in spanning:

Het is eigenlijk heel simpel. In plaats van dat je zelf de taart aansnijdt en uitdeelt, geef je iedereen zijn of haar eigen wijnglas. Extra fijn is dat iedereen ook zelf de grootte van het stuk taart kan bepalen. Je schotelt de taart voor en laat vervolgens iedereen één voor één het wijnglas ondersteboven in de taart drukken. Resultaat is een wijnglas vol taart (speaking of ‘best of both worlds’…). Geef er vervolgens een vorkje bij en iedereen kan beginnen – nadat jullie hebben geklinkt natuurlijk.

In onderstaand filmpje wordt het voorgedaan:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Araqs ⚜️ (@parisianamour)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022