zoete aardappel met pecannoten

Perfect als vooraf, of voor erbij: zoete aardappel met pecannoten uit de oven

Zoete aardappelfriet kennen we ondertussen, maar heb je je ooit aan smashed sweet potatoes gewaagd? In combinatie met de geraspte kaas, noten en rozemarijn is dit een heer-lijk bijgerecht of aperatiefhapje.

Leestijd: 2 minuten

Zoete aardappel met pecannoten

Grof aan de buitenkant, maar o zo zoet van kleur én smaak aan de binnenkant – precies zoals je verwacht van een zoete aardappel. De knol van Zuid-Amerikaanse komaf is in patatetend België enorm populair. Bijna iedere smaakmaker leunt lekker tegen hem aan, maar wij waren verkocht toen we de combinatie met pecannoten, kaas en rozemarijn probeerden.

Dit heb je nodig voor 2 á 3 personen

  • 2 grote zoete aardappels
  • Handjevol pecannoten
  • 50 gram plantaardige boter
  • 20 gram geraspte kaas
  • Rozemarijn
  • 1 knoflookteen of knoflookpoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

Circa 50 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels goed en snijd deze in gelijke plakken van ongeveer 2 centimeter dik. Schillen hoeft dus niet.

2. Verdeel de zoete aardappel over een bakpapier op de bakplaat. Smeer de groente met olijfolie in en besprenkel met een snuf peper, zout en rozemarijn. Zet de zoete aardappel vervolgens voor 30 minuten in de oven.

3. Done? Dan is het tijd voor misschien wel het beste gedeelte: de kaassaus. Smelt de boter in een pannetje en meng deze met de gesneden knoflook en geraspte kaas. Haal de bakplaat uit de oven en druk voorzichtig met een vork op de zoete aardappel in het midden. Verdeel met een lepel de kaassaus over de zoete aardappel en doe de bakplaat vervolgens nog 5 á 10 minuten in de oven. Jij kent je oven ‘t beste, dus houd het vooral in de gaten.

4. Staat je topgerechtje opnieuw in de oven, dan hoeven we alleen nog de pecannoten te roosteren. Zet een pannetje met olijfolie op middelhoog vuur, besprenkel de noten met wat zout en rooster ze.

5. Haal de zoete aardappel uit de oven, verdeel de pecannoten en… bon appetit!

Zo gepiept! Meer van dit soort recepten vind je op Fashiable.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld:
Fashiable


© Fiftyandme 2022