lichtfestivals belgië nederland

5 lichtfestivals in België en Nederland voor een bijzonder uitje

Steeds meer gekleurde bladeren vallen van de bomen, de natuur maakt zich rustig klaar voor de koudere periode en het wordt steeds vroeger donker. De ideale periode voor lichtfestivals: overal door de stad staan de mooiste kunstwerken gemaakt van licht om van de donkerste periode van het jaar te genieten. Waar moet je zijn?

Leestijd: 2 minuten

Arcen

Van 15 tot en met 31 oktober kun je een Lichtkunstfestival Enchanted Gardens in het Nederlandse Arcen bezoeken. In Kasteeltuinen Arcen van 19.00 tot 23.00 uur is er een bijzondere variëteit aan lichtkunst te zien in de tuinen en op het kasteel. Een sfeervol uitgelichte route brengt je op de mooiste plekjes van het park en toont je de lumineuze creaties van internationale lichtkunstenaars. Een ideaal uitje voor de herfstvakantie.

kasteeltuinen.nl

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen

Eindhoven

Een van de bekendste lichtfestivals is GLOW in lichtstad Eindhoven (6 tot en met 13 november 2021). De editie van dit jaar heet Moved By Light en is te vinden op vier verschillende locaties doorheen de stad: in het centrum, Strijp S/ Strijp, Campina complex en bij de Technische Universiteit van Eindhoven.

gloweindhoven.nl

 Gent

Van woensdag 10 tot en met zondag 14 november vindt Het Lichtfestival plaats. Het festival start om 19 uur en eindigt het om middernacht. Op zondag start het festival om 18 uur en eindigt het om middernacht. Ontdek de lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars langs het parcours.

lichtfestival.stad.gent

Antwerpen

Ook deze winter licht ZOO Antwerpen de donkerste dagen van het jaar op met een spectaculair lichtfeest, met een bijzonder thema: Alice in Wonderland.  Volg het konijn en duik in de heerlijke, knotsgekke droomwereld…  Kom genieten van de 18.000 lichtjes en 320 figuren tijdens een magische lichtwandeling in openlucht. Van de makers van China Light ZOO. Van 3 december 2021 tot en met 16 januari 2022 in ZOO Antwerpen.

zooantwerpen.be

Zoo Antwerpen

Amsterdam

Bekende gebouwen in de Nederlandse hoofdstad zoals het Rijksmuseum van 2 december 2021 tot 23 januari 2022 prachtig verlicht en onderweg zie je schitterende kunstwerken die speciaal voor het festival zijn gemaakt. Je kunt de route van Celebrate Light varend, wandelend en ja, ook fietsend afleggen.

amsterdamlightfestival.com

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2022