‘An’, een film als een delicatesse

Leestijd: 2 minuten

Gebeten door de 7e kunst? Dan zal u zeker weg zijn van ‘An’, de nieuwe langspeelfilm van Naomi Kawasi die de sectie ‘Un Certain Regard’ mocht openen op het laatste filmfestival van Cannes. We staan even stil bij dit kleine meesterwerk van emoties, poëzie en kleine zoete delicatesses.

Life-Magazine

Het verhaal

Dorayakis zijn traditionele Japanse lekkernijen: twee pannenkoekjes gevuld met ‘an’, een zoete pasta van geconfijte rode bonen. Tokue, een vrouw van 70, weet Sentaro, de dorayakisverkoper, te overhalen om haar aan te nemen. Tokue kent het geheim van de perfecte ‘an’ en het kleine winkeltje wordt dé place to be.

‘An’ is in de eerste plaats een mooie ontmoeting. Met de Japanse cinema in de eerste plaats, maar ook tussen de uitbater van een eetstandje en een oude dame die hem voorstelt om te helpen om de allerbeste bonenpasta te maken.

‘An’, een bewerking van de roman van Durian Sukegawa, is een licht maar mooi verhaal. Melancholisch en magnifiek. De regisseuse neemt ons mee in haar universum waar menselijke relaties, de natuur en natuurlijk patisserie centraal staan.

Voor de echte fijnproevers…

In de nasleep van de film ontstond een samenwerking met de Japanse banketbakker Yasushi Sasaki. In zijn bakkerij in Woluwe vindt u de allerlichtste gebakjes… zoals in de film. Hij biedt ons originele creaties aan, maar evenzeer de grote klassiekers. Hij weet als geen ander een huwelijk te sluiten tussen het Aziatische raffinement de Europese authenticiteit.

En omdat wij bij Life Magazine allemaal fijnproevers zijn, stellen we u voor om in alle exclusiviteit het recept van de – voortaan beroemde – ‘dorayakis’ van Yasushi Sasaki te testen! Mmmmmmh…

life-Magazine


 


© Fiftyandme 2022