Mirror Mirror

Antwerpse MoMu en Gents Museum Dr. Guislain komen met een dubbeltentoonstelling Mirror Mirror

Het Antwerpse museum MoMu en het Gentse museum Dr. Guislain slaan de handen ineen voor een nieuwe dubbeltentoonstelling genaamd Mirror Mirror – Mode & de Psyche. De twee musea onderzoeken de connectie tussen mode, psychologie, zelfbeeld en identiteit.

Leestijd: 2 minuten

Mirror Mirror – Mode & de Psyche

De tentoonstelling Mirror Mirror – Mode & de Psyche zal gelijktijdig bij het museum in Antwerpen als het museum in Gent plaatsvinden. We zullen nog wel even moeten wachten: het is te bewonderen vanaf 1 oktober 2022 tot en met 26 februari 2023. Er zullen in beide musea andere dingen worden belicht:

MoMu Antwerpen

MoMu stelt onze persoonlijke beleving van het lichaam centraal. “Met deze tentoonstelling zetten we ons onderzoek verder naar de impact die mode heeft op onze samenleving”, aldus Kaat Debo, directeur MoMu. “We brengen dit in een immersieve scenografie, die onze bezoekers hopelijk zal kunnen inspireren. In een onverwachte dialoog tussen kunstinstallaties en avant-garde mode worden thema’s belicht als bodydysmorphia, de gelaagde betekenis en geschiedenis van menselijke replica’s zoals popjes en mannequinpoppen en de symbiose tussen kunst, mode en technologie in de vorm van cyborgs en avatars. Hoe dagen hedendaagse ontwerpers en kunstenaars bijvoorbeeld schoonheidsidealen uit?

MoMu Antwerpen

Museum Dr. Guislain Gent

Museum Dr. Guislain brengt dan weer uitzonderlijke kunstenaars bij elkaar die elk op hun eigen manier kleding of textiel gebruiken om zichzelf een plaats in de wereld te geven. Hun creaties worden verborgen of slechts aan enkelingen getoond, maar ook met trots gedragen op de catwalk van de straat. Soms ontstaat mode namelijk wanneer iemand zich in isolatie bevindt, in een psychiatrisch ziekenhuis of in de beslotenheid van een huiskamer. “Die waan hoort niet tot het register van de krankzinnigheid, maar is een poging van vele kunstenaars en zogenaamde outsiders om de verbeeldingskracht ten volle te benutten en hun strikt persoonlijke stijl te ontwikkelen. Het is precies daar dat twee werelden en twee musea met een ogenschijnlijk uiteenlopende onderwerpen wonderlijk kruisen“, zegt Bart Marius, artistiek leider Museum Dr. Guislain.

Praktisch

Mirror Mirror – Mode & de Psyche
van 01/10/2022 tot en met 26/02/2023
in MoMu – ModeMuseum Antwerpen & Museum Dr. Guislain
Meer info momu.be

Paper Surgery

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Matthias De Boeck


© Fiftyandme 2022