3 nieuwe films waar wij naar uitkijken

Leestijd: 2 minuten

Een gezinskomedie of een cultprent: er zijn weer heel wat films op komst die je niet mag missen!

Door Magali Duqué

Bijzonder grappig

film-demain-tout-commence-life-magazineJe kan niet anders dan houden van ‘Demain tout commence‘. De film is een mix van humor en emotie waarvan Omar Sy het geheim kent. In deze dramedy van Hugo Gélin deelt de gepokte en gemazelde acteur de affiche met de mooie Clémence Poésy. Al draait het hele verhaal om hun dochter Gloria. De plot? Samuel leeft zijn leven in het zuiden van Frankrijk. Hij schuwt alle bindingen en verantwoordelijkheden. Tot een van zijn oude veroveringen hem opzadelt met een baby van enkele maanden oud: zijn dochter. Omdat hij zich onmogelijk om het kind kan bekommeren, reist Samuel naar Londen om de moeder terug te vinden. Zonder succes. Acht jaar later, wanneer Samuel en Gloria onafscheidelijk zijn geworden, duikt de mama van Gloria plots weer op om haar terug mee te nemen. Een mooie levensles voor de ganse familie.

In de zalen vanaf 7 december

Remix van de Marseillaise

film tour-de-france-life-magazineLaat u verrassen door een Gérard Depardieu die een jonge rapper van antwoord dient. In deze kleurrijke prent plaatst Rachid Djaïdani een unieke vriendschap in een wereld waar generaties en culturen met elkaar botsen. Het verhaal begint met een afrekening waardoor Far’Hook verplicht wordt om Parijs voor enige tijd te verlaten. Zijn producer stelt hem voor om zijn plaats in te nemen en zijn vader Serge te begeleiden om in het spoor van schilder Joseph Vernet alle Franse havens te bezoeken. ‘Tour de France’ is een reis die de verbeelding prikkelt, een gedicht van de moderne tijden, een hartverwarmend moment.

In de zalen vanaf 14 december

Gewetensonderzoek

film bacalaureat-life-magazine‘Baccalauréat’ van Cristian Mungiu is een prent die iedereen zou moeten zien. Deze langspeelfilm is als een gewetensonderzoek en werd dit jaar in Cannes overtuigend bekroond met de prijs voor de beste regisseur. Het verhaal? Chirurg Romeo doet er alles aan om zijn dochter in een gerenommeerde Engelse universiteit binnen te krijgen. Dat lukt ook en het enige wat er zijn dochter en uitstekende leerling Eliza nog te doen staat, is haar diploma hoger middelbaar behalen. Het lijkt een formaliteit, tot de mooie toekomst de dag voor de eindexamens door een dramatische gebeurtenis op de helling komt te staan. Daardoor moet ook Romeo zijn leven bijsturen. Er zijn manieren om het probleem op te lossen, maar die botsen met alle principes waarmee hij zijn dochter heeft opgevoed. Een film die een mooi inzicht biedt in de Roemeense toekomstvisie.

In de zalen vanaf 21 december


© Fiftyandme 2024