Kisany, een boodschap van hoop

Leestijd: 3 minuten

Sea, Sun, Shine, Share, Smile : achter deze woorden gaat veel meer schuil dan mooie borduursels in oranje en turquoise zijde op een elegant zomers etui. Ze dragen een boodschap van hoop uit, en geven honderden Afrikaanse vrouwen hun glimlach terug!

kisany 1

Kisany: werk en waardigheid voor vrouwen

KISANY is het resultaat van een sterke solidariteitsband die sinds 2003 gesmeed wordt tussen België en Congo, het Afrikaanse land dat de voorbije jaren geteisterd werd door conflicten en een vulkaanuitbarsting. Dit mooie humanitaire project werd op poten gezet door acht Congolezen en drie Belgische vrouwen en heeft ondertussen al een honderdtal vrouwen aan een baan geholpen. Dat gebeurde zowel in Goma, in het getroffen gebied van de Grote Meren, Sisley%202015%20-%2022als in Kenia en Rwanda. Een mooie verwezenlijking in een streek waar 90 procent van de bevolking het met minder dan 1 euro per dag moet doen, en waar de burgeroorlog nooit ver weg is…

De vereniging helpt vrouwen niet alleen met hun reïntegratie op de arbeidsmarkt door hen het beroep van borduurster aan te leren, maar biedt hen ook toegang tot gezondheidszorg en helpt hen in de zoektocht naar onderdak (met het systeem van microleningen voor de aankoop van een woning). Een ander groot project is “L’Ecole des Femmes”. Doel daarvan is om deze moedige vrouwen – en hun families – de sleutels van hun toekomst te overhandigen. Momenteel hebben al 1.000 kinderen schoolgeld gekregen dankzij Kisany en zijn partners.

skEFxmm44ikRDLbn3dGC-wD6OOaAqu8Z9jfUmzraXrA

Voor uzelf en uw medemens

Uzelf een plezier doen en tegelijk uw medemens helpen? Vanaf mei 2015 zijn de handgemaakte producten van Kisany te verkrijgen in de parfumeries van Planet Parfum naar aanleiding van de zomercampagne van Sisley. Uzelf een van hun creaties schenken is meer dan een aankoop om uzelf te verwennen, het is deel uitmaken van een oprechte keten van solidariteit…

 Capture d’écran 2015-04-29 à 15.21.32

Bij aankoop van twee producten uit het nieuwe gamma van Sisley Sun ontvangt u uw ‘jumbo’ etui in linnen, met zorg en talent geborduurd door bewonderenswaardige vrouwen.

6SdCNqQW3ec-gEhn7fH6o_AlP_W8bWF2t6amEQDxsuc

Een andere artisanale must-have: de prachtige ‘kikoi’, een traditioneel badlaken geweven in biokatoen en gevoerd met badstof. De opbrengst van de verkoop van dit strandlaken gaat integraal naar Kisany.

Serviette%20Kikoybdf

Andere handgemaakte artikelen worden gepresenteerd op de webshop van Planet Parfum, maar ook het hele jaar door op de website van Kisany. We nodigen u van harte uit om hem te gaan ontdekken!


© Fiftyandme 2022