Logeren bij Andrea Croonenberghs: welkom in B&B Peace in the City

Leestijd: 3 minuten

Vrijgekomen tijd – deze zomer zwaaide de VRT haar omroepsters inclusief Andrea Croonenberghs uit – maakte ruimte voor een andere passie: interieur. Andrea Croonenberghs ontvangt u in haar stijlvol en persoonlijk ingerichte B&B / city apartment Peace in the City in een opmerkelijk pand in Antwerpen. Vijf vragen voor de gastvrouw.

peace-in-the-city-andrea-croonenberghs-life-magazineWas het al langer een droom om ooit een bed & breakfast te openen?

Andrea Croonenberghs: “Het speelde al een aantal jaar in mijn hoofd. Het leek me wel leuk om mensen van over de hele wereld over de vloer te krijgen. Drie jaar geleden kregen mijn vriend Toon en ik de gelegenheid om het pand boven het appartement waar ik al sinds 1997 woon bij te kopen. Met het besef in het achterhoofd dat televisie als hoofdbezigheid misschien wel eindig zou zijn – wat uiteindelijk ook bleek – leek het me wel een goed idee om een bijkomende bron van inkomsten te zoeken.”

peace-in-the-city_livingroom-life-magazine

Wat wil je gasten bieden in je city apartment Peace in the City?

“Ik wilde vooral een heel huiselijke sfeer creëren, een heel andere beleving bieden dan een hotelkamer. Er staan veel persoonlijke spullen zoals een platendraaier, vinylplaten, kunstboeken, magazines, gitaren … Het appartement is ook goed geëquipeerd met bijvoorbeeld kruiden en olie in de keuken voor als je zelf wil koken. Qua inrichting mixten we vintage met hedendaags design.”

peace-in-the-city-life-magazine

peace-in-the-city-bathroom-life-magazineJe ontwerpt nu ook onder andere tafels. Is interieur een nieuwe liefde?

“Ik ben bezig met een aantal ontwerpen die in productie zouden kunnen gaan. Het is nog niet zover, maar ik rust niet voor het gebeurt (lacht). Zo nieuw is de liefde niet, mijn ouders waren ook veel met hun interieur bezig. De inrichting van de woonkamer moest kloppen en daarvoor lieten ze meubels op maat maken. Ik heb interieur altijd al belangrijk gevonden, ik zou niet ergens kunnen gaan wonen en er zomaar wat binnensmijten. Ik vond het wel een fijn idee dat er op een dag andere dingen konden gebeuren, zoals nu.”

Welke projecten staan er nog op stapel voor jou als actrice en zangeres?

“In december staan er nog heel wat voorstellingen van het theaterstuk ‘Moord op de Oriënt Express’ op het programma, in januari en februari gaan we reizen met ‘Thee met honing of met citroen’, een echte Franse boulevardkomedie. Volgend jaar staan er ook twee nieuwe muzikale programma op stapel: eent rond cabaretliedjes uit de jaren ’50 en ’60 en één rond winnende eurosongfestivalliedjes. Verder speel ik later op het jaar in de Westhoek mee in een theaterproject over WO I.”

peace-in-the-city_photos_kitchen-life-magazine

Vorig jaar werd je 50: hoe voelde dat?

“Ik vond het vooral een goede reden om een feestje te bouwen (lacht). Bij momenten voel ik dat ik geen 30 meer ben, maar het heeft geen pijn gedaan. Als het in je hoofd redelijk goed zit en je bent gezond, dan moet je elke dag als een cadeau zien en niet sakkeren op details.”

Meer info:

Peace in the City
Broederminstraat 52
2018 Antwerpen
www.peace-in-the-city.be
info@peace-in-the-city.be
+32 (0) 475 96 64 38
+32 (0) 476 60 27 90

peace-in-the-city_the_building_broederminstraat_52-life-magazine© Fiftyandme 2024