kuuroorden

De 5 beste kuuroorden in België om de winter in alle rust achter je te laten

Hoe beter het seizoen afsluiten dan met een luxe verwenbehandeling? Wat dacht je ervan jezelf te trakteren op een cocooningbehandeling of een ontspannende massage voor lichaam en geest? Ontdek onze adressen om van top tot teen te ontspannen in een betoverende omgeving…

Leestijd: 3 minuten

Luxe, kalmte en weelderigheid

Je hoeft geen kilometers te reizen om het gevoel te hebben dat je ergens anders bent, dat kan ook in kuuroorden. Aan de Franse grens, in het centrum van Valenciennes, geniet je met twee van het beste dat het leven te bieden heeft voor een weekend! In het Royal Hainaut Spa & Resort Hotel, word je behandeld als een koning. De immense spa van 1200 vierkante meter dompelt je onder in een omgeving van absolute rust. Na een paar baantjes trekken in het sublieme verwarmde zwembad van 22 x 10 meter onder kaarsverlichte gewelven, gaat het geluk verder in de nissen van de duo behandelingskamers met een kenmerkende massage met warme olie om alle spieren te ontspannen en een zalige glimlach op het gezicht te toveren… Stress verdampt, onder de sterrenhemel van de Hammam. En wat dacht je van de tijd opschorten door aan de bar met glazen champagne te klinken? Je kunt ook blijven eten en slapen.

www.royalhainaut.com

Ontspanning van lichaam en geest

Een dag helemaal gewijd aan je welzijn, dat is wat Aspria La Rasante je biedt met haar ‘One Day Pass’ om gebruik te maken van alle sportfaciliteiten (yogalessen, aquagym, fitness, meditatie, tennisbaan, etc.). De ideale manier om voor jezelf te zorgen terwijl je weer in vorm komt, toch? En om het adagium ‘na de inspanning, het comfort’ in ere te houden, biedt de Spa op de 1e verdieping de mogelijkheid om alle spanningen in 60 minuten los te laten… Voor een diepe ontspanning garandeert de ‘ESPA Inner Calm’ massage een totale loslating dankzij een feeërieke vingerbeweging die als bij toverslag alle rugpijnen wegneemt. Welkom in een heiligdom gewijd aan lichaam en geest, in het hart van Brussel!

www.aspria.com

Welzijnszeepbel

Aan de rand van het Forêt de Soignes, belooft de Dôme een unieke zintuiglijke ervaring. In een ballet van positieve energieën wordt u vriendelijk naar de kleedkamers geleid om je zorgen achter je te laten en je zwempak aan te trekken om een behandeling als geen ander te ontdekken: de Aquadôme. Geïnspireerd door Watsu (samentrekking van Water en Shiatsu), dompelt je onder in een privézwembad, ideaal verwarmd tot 36C°, dat zowel door zijn vorm als door de geruststellende sfeer die heerst onder de indrukwekkende Dome, doet denken aan de moederschoot.

Zodra de deur (gemaakt van oud hout en subtiel gegraveerd) gesloten is, leidt Dieter ons naar andere sferen om binnen te gaan in resonantie met ons diepste zelf. Terwijl we drijven, masseert de stroming van het water ons zachtjes, de stilte vermengt zich met onze hartslag. Onze zintuigen wennen aan hun nieuwe aquatische omgeving, ze ontwaken. Beetje bij beetje voelen we ons zweven, lichter en veiliger, alsof we naar een andere wereld worden (over)gedragen. De sensaties zijn verbazingwekkend. Probeer ze niet te beschrijven, verwelkom ze simpelweg. Als je er zin in hebt, kun je deze reis ook onderbreken met korte periodes van apneu onder toezicht, om los te laten, je angsten opzij te zetten, controletoren te verlaten, uit je comfortzone te stappen… Net als een aquameditatiesessie die aanraking en de krachten van biodynamisch water combineert, kun je met deze buitengewone behandeling talrijke voordelen waarnemen op het niveau van stress, maar ook op de slaap of de bloedsomloop. Harmoniserend, bevrijdend, verrassend… zijn allemaal adjectieven om deze bijzondere escapade in een onbekend land dat je sprakeloos achterlaat te verwoorden. Eén ding is zeker: de Aquadôme is één van de dingen die we allemaal minstens één keer in ons leven moeten doen…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dômebrussels (@domebrussels)

Veroorloof je een Kodo

In een gezellige sfeer zet Kodo onze schoonheid in de schijnwerpers met deskundige behandelingen om de huid te verjongen, te verstevigen en te sublimeren. Van de behandelingen op maat tot de keuze van eersteklas crèmes en de zorgvuldige decoratie, deze ruimte die volledig gewijd is aan ultramoderne esthetiek heeft alles om te behagen. Zin in een mani-pedi tussen moeder en dochter? Een peeling om weer een perzikkleurige huid te krijgen? Een hydrafacial om onvolkomenheden te wissen en onzuiverheden te verwijderen? Kodo is dit allemaal en meer. Kortom, een plek waar je niet meer weg wilt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KODO (@kodo.ji)

www.kodo-ji.be

Tempel van zintuiglijkheid

Wat als je al je zintuigen in extase zou brengen voor de Belgische kust? In de luxueuze spa van het Réserve Knokke, één van de mooiste hotels aan de kust, biedt Sisley haar uiterst zintuiglijke rituelen aan. Als specialist in anti-ageing en fyto-aromatherapie hebben de gezichts- en lichaamsbehandelingen die op het menu staan allemaal een specifiek gebaar om de ervaring te perfectioneren. Is er een betere manier om bij te tanken en terug te komen met een stralend gezicht?

www.la-reserve.be

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024