5 boeken om op je lezen-op-het-strand-lijstje te zetten

Het probleem met boeken is niet dat er geen keuze is – er is net te véél keuze. We scheiden het kaf van de koren en tippen je vijf goede boeken om deze zomer te lezen.

Leestijd: 3 minuten

Wie niet horen wil

Nicci French

Een nieuw boek van Nicci French is elke keer iets om naar uit te kijken. Wie niet horen wil is de nieuwe misdaadroman van Nicci French, het pseudoniem van een van de meest succesvolle schrijfkoppels in thrillerland. Het verhaal gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Totdat haar dochtertje Poppy, over wie ze voogdij deelt met Jason, vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt. Op de tekening is een figuur te zien die van een toren valt. Terwijl niemand Tess gelooft dat er meer aan de hand is, gaat ze zelf op onderzoek uit, vastbesloten om te ontrafelen waar Poppy deze gedachtes vandaan haalt…

Vogeleiland

Marion Pauw

Disclaimer: met dit boek vliegt de zomer waarschijnlijk nog sneller voorbij, want Vogeleiland leest als een trein. Verteld vanuit verschillende perspectieven leer je als lezer het verhaal van Marianne kennen. Op haar vijftiende liep ze van huis weg om nooit meer iets van zich te laten horen. Haar zusje Nicole kampt met het trauma van haar verdwijning wat haar uiteindelijk naar het onbewoonde Vogeleiland leidt. Je vraagt je als lezer maar één ding af: wat is er met Marianne gebeurd?

boeken strand

Ik ben er niet

Lize Spit

De Vlaamse Lize Spit, die eerder debuteerde met Het smelt, schrijft in Ik ben er niet over de relatie tussen Leo en Simon, een koppel dat met elkaar verbonden werd door een ongelukkige jeugd. Meer dan elkaar hebben ze niet nodig. Op een nacht komt Simon thuis en gedraagt hij zich bijna onherkenbaar. Deze plotselinge verandering blijkt de opmaat voor een psychose, terwijl Leo lijdend haar geliefde langzaam ziet verdwijnen.

boeken strand

Lees ook
Dit zijn onze 6 boekentips over de menopauze >

Ingelepeld

Tim Spector

Timmer je deze zomer graag je voedingskennis bij? Ingelepeld beschrijft hoe voeding kan dienen als ons belangrijkste medicijn. Het wordt tijd dat we leren hoe we daar het beste gebruik van kunnen maken, niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook voor de toekomst van onze planeet. Per hoofdstuk ontkracht Tim Spector een mythe, zoals over light dranken, veganisme, vis, vlees, cafeïne, vitaminesupplementen, dieetadviezen, biologische voeding en de effecten van voeding op het milieu.

De zevende zus

Lucinda Riley

Het langverwachte zevende deel! Zullen we nu antwoorden krijgen over de “vader”? Wat heeft hem er toe gebracht om zeven meisjes te adopteren? In het boek krijg je ondertussen steeds meer aanwijzingen over het bestaan van de zevende zus. Zo achterhalen Maia en Ally het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere, stervormige ring die iets met haar te maken hebben. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen…

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024