nieuwe thrillers

6 nieuwe thrillers die je een (ont)spannende zomer bezorgen

Op zoek naar leesvoer om deze vakantie mee weg te zakken in je strand- of tuinstoel? We trakteren je graag op een aantal nazinderende thrillers waarmee je de komende tijd zoet zal zijn.

Leestijd: 4 minuten

Jacht – Toni Coppers


© Standaard Boekhandel

Met ‘Jacht‘ is Vlaams auteur Toni Coppers niet aan zijn proefstuk toe. Het is inmiddels het 19e boek in de Liese Meerhout-kroniek, ditmaal gewijd aan de strijd tegen de Antwerpse drugsmaffia. ‘s Nachts wordt de haven namelijk het speelveld van zogenaamde ‘uithalers’, kleine garnalen die het vuile werk opknappen voor drugskartels. Wanneer een man de gevangenis mag verlaten en er een machtswissel plaatsvindt binnen een maffiafamilie, worden gewone mensen de dupe. Maar zijn die gewone mensen wel zo gewoon? Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson ondervinden de gruwel van het drugsmilieu, waarbij ze zullen moeten vechten voor hun leven en dat van hun naasten. Wie houdt van psychologische diepgang en een bloedstollende vertelkracht, heeft met dit boek een juweeltje in handen.

€ 22,99

De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley


© Standaard Boekhandel

Een beklemmend verhaal vol rookgordijnen en wraakcomplotten, waarin je stukje bij beetje de hartverscheurende waarheid ontdekt. De schrijfster van de Zeven zussen-hitserie pakt dit jaar uit met een nieuwe standalone-thriller, waarin de kleine maar exclusieve kostschool van haar eigen kinderen het decor vormt. In het verhaal wordt de schokkende dood van een leerling er maar al te graag weggezet als een tragisch ongeval. Maar omdat de politie kwaad opzet vermoedt, wordt detective Jazmine ‘Jazz’ Hunter op de zaak gezet. Ze probeert de wereld van de kostschool binnen te dringen, maar het onderzoek neemt een verontrustende wending. Zo blijkt het slachtoffer een arrogante bullebak te zijn, raakt een verdachte vermist en wordt in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan. Al gauw wordt duidelijk dat de kostschool geheimen verbergt die grimmiger zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden. Terugkerende thema’s in dit meeslepende boek zijn familiebanden en de impact van diepgewortelde geheimen.

€ 24,99

Het geheim van Gent – Steve Berry


© Bol.com

In ‘Het geheim van Gent’ stort bestsellerauteur Steve Berry zich op een mysterie van eigen bodem: het verdwenen Lam Gods-paneel ‘de Rechtvaardige Rechters’. En hoewel fictie, wordt ook dit werk gelauwerd om de grondige research en historische accuraatheid. In het boek reist UNESCO-onderzoeker Nick Lee naar België om er een vrouw uit zijn verleden te bezoeken. Eenmaal ter plekke komt hij toevallig op het spoor van het paneel, dat sinds de diefstal in 1934 nooit meer werd teruggezien. Nick raakt verwikkeld in een bitter conflict dat inmiddels al eeuwenlang suddert. Zijn zoektocht groeit uit tot een gevaarlijke race tegen de klok, waarbij hij langs alle kanten wordt tegengewerkt.

€ 22,50

Kom eens gauw – M.J. Arlidge


© Bol.com

Kom eens gauw’ is alweer het elfde boek in de hitserie rond Helen Grace. Terwijl haar aartsvijand nog op vrije voeten is en een pijnlijke tragedie haar leven op zijn kop zet, krijgt de getormenteerde inspecteur opnieuw een complexe zaak voor de kiezen. Wanneer een jonge vader ’s avonds thuiskomt, blijkt zijn vrouw immers op beestachtige wijze om het leven gebracht. Zijn dochtertje ligt ondertussen rustig te slapen in bed. Enkele dagen later treft ook een moeder haar tienerzoon dood aan in de woonkamer. De moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar niemand kent het verband. Nog maar eens een duister en beklijvend verhaal van M.J. Arlidge dat de nodige cliffhangers biedt en je tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt.

€ 21,99

Gewetenloos – Karin Slaughter


© Bol.com

Dat Slaughter na 20 jaar nog even goed is in haar vak, bewijst deze psychologische thriller. Aan de hand van een origineel plot met indringende personages vertelt ‘Gewetenloos’ het verhaal van Andrea Oliver en Emily Vaughn. Wanneer die laatste zich op een avond naar haar eindexamenfeest begeeft, wordt ze vermoord. Veertig jaar later is de dader nog steeds niet gevat. Dat verandert echter wanneer marshal Andrea Oliver naar de stad komt om een rechter te beschermen die met de dood wordt bedreigd. Andrea is erop gebrand gerechtigheid te vinden voor Emily en de waarheid te achterhalen, voordat de moordenaar ook haar het zwijgen oplegt. De verhaallijnen van beide vrouwen wisselen elkaar naadloos af en vloeien uiteindelijk samen in een slot dat alle losse eindjes netjes aan elkaar knoopt.

€ 22,99

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024