3 activiteiten om in augustus met je kleinkinderen te doen

Wat voor weer het ook is, je kunt het best van de zomer genieten door plezier te maken met je kleinkinderen. Maak deze laatste vakantiemaand onvergetelijk met deze drie activiteiten, die je ongetwijfeld heel wat gelukkige herinneringen met je kleinkinderen gaan opleveren.

Leestijd: 2 minuten

Objectif BD in Brussel

Als hoofdstad van de stripverhalen, heeft Brussel geen gebrek aan magische plekken, die gewijd zijn aan de negende kunst. De eerste bestemming is het Park van Brussel, voor een (gratis) bezoek aan de tentoonstelling “De Kat op pad” van Philippe Geluck. Deze expo is verlengd tot 10 september en stelt 22 monumentale beelden tentoon, die kinderen zeker zullen aanspreken. En als ze fan zijn van de meest cynische kat uit de stripwereld, waarom geef je ze dan geen album of gadget? Koop er een in een van de vele gespecialiseerde boekwinkels in het centrum van Brussel. Een andere must voor jonge stripliefhebbers is het prachtig Belgisch stripcentrum.

Als je nog energie over hebt, kan je de Brussels Comics Trail doen. Tijdens deze wandeling ga je op zoek naar de prachtige fresco’s gewijd aan mythische personages,  die verspreid doorheen het centrum van Brussel. Het is een geweldige manier om het ontdekken van de stad te combineren met wat sport.

Plezier in de keuken met Barbie

Als het weer niet echt niet meevalt, is er nog altijd HET beste alternatief: bakken. Een middagje samen crêpes maken, laat niet alleen sporen na in de keuken, maar zorgt ook voor veel gelach. En voor een heerlijk drankje bij die crêpes, hebben wij een geweldig idee!

Je kleinkinderen hebben ongetwijfeld de Barbie-film al gezien. Zo niet, ga dan eerst naar de bioscoop voordat je ze meeneemt naar de keuken. Een verrassing die je kan voorzien en waar ze dolblij mee zullen zijn, is de roze Barbie Frappucino. Het is een snel en gemakkelijk recept, helemaal op het niveau van jouw kleine hulp: maak eerst een vanille Frappuccino en voeg een goed glas frambozensiroop toe. Door enkele exotische drakenvruchten (pitaya) toe te voegen, bekom je het karakteristieke Barbie-roze. Als finishing touch nog een toefje slagroom en je bent klaar!

Indien je hulp nodig hebt met de details, zijn er online genoeg tutorials te vinden om de Frappuccino te versieren met toppings. Je kleinkinderen zullen ongetwijfeld een foto maken van deze Barbie Frappuccino en delen op TikTok of Instagram om jou te eren. En wees daar maar terecht trots op.

Fietsen door de bomen

Een vreemde titel voor een van de meest originele activiteiten. “Fietsen door de bomen” is een ongelooflijke plek in Limburg, in het avonturenbos van Bosland (ongeveer 1u20 van Brussel). Het is een plek die toeristen vanuit heel het land aantrekt, vanwege de originaliteit van de site. Je kan er namelijk fietsen over een 700 meter lang fietspad, op een dubbele cirkelvormige hangbrug, die 10 meter hoog in de bomen is geplaatst. Het gebied is veilig en ideaal om samen met je kleinkinderen tijd door te brengen in de natuur. Fietsen kunnen ter plekke worden gehuurd.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024