Nieuwkomer Bockie De Repper overrompelde iedereen in De Slimste Mens, maar wie is hij?

De onbekende Bockie de Repper, alias Jonas Van Boxstael (35), uit Aalst, maakte zijn opwachting in De Slimste Mens ter Wereld en liet iedereen stomverbaasd achter – en dat is dan nog zacht uitgedrukt. Hij verpletterde zijn tegenstanders Catherine Van Eylen en Fatma Taspinar en miste met exact één seconde de allerhoogste score ooit. Wat doet deze beste man in het leven, hoe komt hij aan al deze wijsheid?

Leestijd: 2 minuten

Grote verbazing om Bockie De Repper

“Ik dacht dat Bockie niks wist”, mompelde Fatma nog na de nederlaag. Waarschijnlijk net als een deel van televisiekijkend Vlaanderen. En hijzelf, want op de vraag die hij op voorhand kreeg of hij een mogelijke overwinning verwachtte, antwoordde hij: “Ik kan honderd procent zeker niet De Slimste Mens worden in het spel.”

Misschien was het sarcasme. Of een strategie om de verbazing te vergroten, maar we achten de kans klein als we zien hoe nuchter hij was. Zo antwoordde hij op de vraag voor welke kandidaat hij het meeste schrik had: “Ik had het meeste schrik van mijn Covid-test eigenlijk.” Gelukkig had Jonas een vriendelijke verpleger die hem op zijn gemak stelde. “Het enige wat nog mankeerde was dat hij over mijn hoofd wreef terwijl hij de test afnam. Dus hierbij een warme oproep: ‘Ik zou graag zijn gegevens vinden, zodat hij mijn vaste tester kan worden’”, zei de grappenmaker.

Net geen record

Jonas Van Boxstael scoorde bij ‘3-6-9′ op elke vraag waar tijd te winnen valt en stond meteen 40 seconden voor op Catherine en Fatma. De dames van nieuwsdienst konden uiteindelijk niet tippen aan zijn kennis. Hij sloot af op 597 seconden, zij amper 341 en 242 seconden. Dat is 1 seconden minder dan koploper Michéle Cuvelier uit seizoen 16. Zij zal voorlopig de lijst nog voeren, gevolgd door Jonas/Bockie en op nummer drie Riadh Bahri uit vorig seizoen met 594 seconden.

En dat terwijl er van een grondige voorbereiding maar weinig sprake was bij Bockie. Niet zo vreemd, want hij wist maar vier dagen voor zijn deelname dat hij mee zou doen. Hij vertelt: “Ik heb aan iedereen gevraagd om mij op de meest random momenten te bellen en één vraag te stellen. Daarna moesten ze meteen opnieuw ophangen.”

Wat het verhaal nog straffer maakt: Bockie haalde de eerste selectie van de VIER-quiz niet, maar belandde op de vrijwilligerslijst. Viel er een kandidaat uit – in dit geval Jeroen Perceval – dan zou hij mogen invallen. “Geen paniek”, klonk het bij de Aalstenaar. “Ik ben het gewoon om de laatste keuze te zijn. Het is zoals vroeger in de les Lichamelijke Opvoeding. Ik kan omgaan met die gevoelens en ik heb er veel zin in.”

Waar kennen we hem van?

Jonas Van Boxstael staat op YouTube bekend als Bockie de Repper. Zijn video over het einde van Game of Thrones ging viraal en heeft meer dan 2 miljoen views. Op zijn kanaal ‘Eating Things’ maakt hij video’s met bewerkte filmfragmenten. Soms maakt hij daarbij gebruik van manipulaties en laat hij zijn eigen gezicht in spraakmakende scènes opduiken. Op zijn profiel ‘Bockie De Repper’ zien we vlogs uit zijn dagelijkse leven.

Zijn schoolpad begon op het Sint-Jozefscollege in Aalst en beëindigde vroegtijdig zijn studies op Sint-Lucas. Daarna kreeg hij een job bij MTV Networks en werkte nog twee jaar bij ‘de kuisploeg’ van Electrabel. Nadien belandde hij bij productiehuis TV Bastards en werkte als ‘Online Creator Content’ bij DPG Media. Nu is hij vooral zijn eigen baas.

Catherine won het uiteindelijk nog van Fatma en verzekerde zich van een plaats voor de finaleweken. Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe is de nieuwkomer, we zijn alvast benieuwd of we met nog zo’n verpletterend optreden te maken krijgen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
De Slimste Mens ter Wereld

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024